Komentarze do opinii: Pożegnanie z Henrykiem. Twórcy Kingdom Come zdradzają, co dalej po Deliverance 2 - wywiad

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
27.10.2025 17:05
1
odpowiedz
Zigdris
119
Pretorianin

Pograłbym w takiego Henryczka, ale w feudalnej Japonii.

27.10.2025 21:36
1.1
szopen469
98
Konsul

To fakt że te gry z feudalnej Japonii są nadwyraz poważne.

27.10.2025 17:12
Rumcykcyk
2
odpowiedz
Rumcykcyk
129
Głębinowiec

W KCD brakuje pór roku, a najbardziej zimy. Nocne mroziki i zbroja która nam odmarza tyłek. Szkoda, że w którymś DLC nie zrobili owej pory roku.

27.10.2025 17:45
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
damianyk
155
Nośnik Treblinek

Bardzo dobrze, że nie będą doić serii KCD, mam jednak nadzieję że pozostaną przy swoim stylu. "Uniwersum" jest wyeksploatowane, ale realistyczne historycznie RPG to praktycznie zupełna nowość, a oni nie mają tutaj żadnej konkurencji, za to dużo doświadczenia.

27.10.2025 21:39
3.1
szopen469
98
Konsul

Dokładnie.
W sumie utrzymanie gier w klimacie środkowej Europy też jest dosyć wyjątkowe.
A oni mają pod reką historię Węgier, polski i swoją. Jest w czym przebierać

27.10.2025 18:35
Dead Men
4
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Dead Men
190
Senator

oby nie poszli we wikingów jak cos tam kiedyś Vavra wypalił, bo za dużo tego na rynku.

27.10.2025 19:07
krzemmm
4.1
1
krzemmm
34
Chorąży

Może i dużo, ale takiego realistycznego rpg w nordyckiej oprawie ala KCD to ja bym zobaczył. Bez magi, potworów itd to by było coś innego.

27.10.2025 21:40
4.2
szopen469
98
Konsul

Ale jest jakiś dobry tytuł RPG w tym klimacie?
No nie bardzo. Jakby to zrobili tak jak KCD czyli bez biegania z dwoma toporami i na goła klate to myślę że by zaskoczyło

27.10.2025 19:23
👍
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Nomis
75
Pretorianin

Ja mam nadzieję,że do KCD jeszcze kiedyś wrócą,że to będzie gra jednak robiona z przytupem i wyczekiwana . Tak jak np. "Elder Scrolls" lub " GTA"(wiecie co mam na myśli). Oczywiście nie twierdzę,że ich następne gry będą złe - wręcz przeciwnie, skoro chcą się trzymać RPG to kolejna gra może się okaże nawet lepsza niż KCD. Jednak siłą KCD jest właśnie jego " realistyczność", dlatego liczę ,że za kilka lat usłyszymy o " KCD 3" tylko np. w innym kraju i podczas innych wydarzeń historycznych.

27.10.2025 21:41
5.1
szopen469
98
Konsul

Nie zabiją się kury znoszącej złote jaja. Jedynie potwierdzili że Heniek odwiesi miecz. Ale sama seria KCD jak nic wróci.
Możliwe że pójdą w podobną stronę co CDP. Dwie trzy swoje Marku wydawane na zmianę

27.10.2025 21:33
BFHDVBfd
6
1
odpowiedz
BFHDVBfd
172
Requiescat in Pace

Bardzo chciałbym aby kontynuowali gry w realiach historycznych, bez fantastyki.
Tak czy owak, będę tęsknił za Kingdom Comem. Piękna to była przygoda Henryka i mam nadzieję że kiedyś jeszcze powrócą do marki bo zakończenie zostawiło lekko uchyloną furtkę.

27.10.2025 21:35
7
odpowiedz
szopen469
98
Konsul

Mnie na razie DLC zawiodły. Oba. Więc może tym razem będzie lepiej.
Szkoda tylko że nie jest to DLC "domykające" historię Henryka. Coś jak "Krew i Wino" w cyberpunku. Tylko w sumie zostawi nas tak jak radzik po głównym wątku.

Coś słyszałem o klimatach nordyckich.
Mi wystarczy utrzymanie poziomu historii i dialogów z podstawowej wersji gry, ciekawszy gameplay niż zaklinowanie wrogów i jestem kupiony.

Ale coś mam dziwne wrażenie że wydawca ich zmusi do 3 części KCD

27.10.2025 21:39
Zdzichsiu
8
odpowiedz
Zdzichsiu
152
Ziemniak

Ja bym chciał, żeby zrobili trzecią część. Dwójka miała bardzo otwarte zakończenie, które ciężko nazwać pożegnaniem z Henrykiem. Jest potencjał na wiele wątków. Choćby zaciągnięcie się Henryka i Żiżki do bitwy pod Grunwaldem.

27.10.2025 21:40
9
odpowiedz
ssebaa
7
Junior

Chciałbym zobaczyć bloodlines(może 3jka?) od tych twórców, myślę że dali by nam oni godnego następcę jedynki.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl