Po co? Albo inaczej, dlaczego pod szyldem Battlefield. Przecież te gry, nie licząc Bad Company, pod względem fabuły są bezpłciowe. Sam Battlefield czerpie z wojennych filmów takich jak Black Hawk Down. Fabuły w tych grach praktycznie ZERO to co oni chcą tam dać? Efektowne sceny typu katapultowanie się z odrzutowca z jednoczesnym strzałem z wyrzutni rakiet? To tak samo poroniony pomysł jak pomysły niektórych osób o nakręceniu filmu GTA, grze która ma kalki scen z popularnych filmów akcji.
By zarobić, bo po to się robi filmy. Gry czerpały z filmów i tworzyły rozpoznawalne marki, to teraz przerabiają je z powrotem na filmy. Oczywiście, że to recykling, ale widać dochodowy.
I btw, Battlefield 3 i 4 jakąś przyzwoitą fabułę jednak miały. :)
A, najważniejsze. Call of Duty dostanie film....to jak Battlefield ma być gorszy, w tej odwiecznej walce? :)
Mhm, czyli powstanie zwykły film wojenny i nazwą go Battlefield? Przecież w tej serii są tylko luźne nawiązania między częściami. W DLC do BF4 pokazali prototypy sprzętów z BF2142, w BF2042 był jeden bohater z BF4, cała reszta powiązań to snucie fanficu że jedno prowadziło do drugiego, ale żadna z tych rzeczy nie jest podniecająco ciekawa, żebym chciał iść do kina.
To już więcej sensu miałoby GTA, które też byłoby zwykłym gangsterskim filmem akcji ale przynajmniej dałoby się obsadzić to w miarę spójnym uniwersum by było czuć, że to ten sam świat co z gry. W ekranizacji BF-a nie wiem co mieliby pokazać.
Może zrobią fabułę 6 jak pmc dochodzi władzy i rozwala nato na kawałki akcja będzie miała miejsce w polsce jedna pratia wiadomo jaka będzie wspierać pmc druga pratia wiadomo jaka będzie wspierać nato już mamy konflikt domowy w kraju w filmie. mogą dać fikcyjny kraj też, mogą osadzić głęboko w przyszłości jakiś 2242 świat prawie post przez zmiany klimatu wojna o wodę albo inne surowce.
>zrób film wojenny w czasach współczesnych
>film generyczny jak każdy inny
>zysk nie będzie się zgadzał
>brak profitu?
>dodaj tytuł Battlefield
>???>profit
>film generyczny jak każdy inny
to znaczy ile takich filmów ostatnio powstało?
Film nie dla mnie, ale na pytanie "po co?" z łatwością odpowiadam: po to, żeby ludzie lubiący filmy akcyjno-wojenne mogli sobie coś pooglądać. Battlefield w nazwie to prosty zabieg marketingowy stosowany od dekad. Urodziliście się wczoraj, że tego nie wiecie?