Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Postapokaliptyczny FPS Metro 2039 na pierwszym gameplay trailerze. Znamy miesiąc premiery

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
07.06.2026 19:52
Dead Men
1
1
odpowiedz
Dead Men
199
Senator

niby spoko to duże to niby był bibliotekarz ? Ciekawe czy zegarek w grze nadal bedzie pokazywał aktualną godzinę jaką ma się ustawioną w systemie.

07.06.2026 20:51
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
forzaroma
99
Konsul

Metro pozostaje dla mnie pozycją obowiązkową. Pomimo tego, że Exodus mnie nieco rozczarował.

Klimat jak zwykle ciężki, grafika śliczna, tylko niech oni w końcu zrobią AI porządnie...

Strzelając na lewo i prawo jeszcze to jakoś wygląda, ale przy skradaniu wszystko się rozłazi...
Bestie w otwartych mapach, też potrafiły się "zawieszać".

07.06.2026 21:16
SAEB
2.1
odpowiedz
SAEB
47
Centurion

forzaroma Słabe ai to problem całej branży, chyba najbardziej kulejąca rzecz zaraz po optymalizacji. Wystarczy zobaczyć jak to spłycili w nowym stalkerze i ile gra przez to straciła. Też bardzo czekam na nowe metro z nadzieja, że dowiozą.

07.06.2026 22:12
WolfDale
2.2
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

forzaroma Kto się dzisiaj przejmuje AI, kiedyś możliwości były mniejsze i sprzęty słabsze to trzeba było czymś innym przyciągać graczy. Teraz grunt zrobić ładną grafikę, napchać bajerów od Zielonych i gotowe.

07.06.2026 23:11
2.3
odpowiedz
forzaroma
99
Konsul

SAEB
To prawda, ale są jednak lepsze/ gorsze produkcje w tym elemencie i niestety Metro należy raczej do tych drugich...W półotwartym świecie Exodusa było to mocno widoczne.

07.06.2026 21:03
mirko81
3
odpowiedz
mirko81
90
amd platform

Co tu pisać dużo. Ponownie najwyższa półka FPS po tym fragmencie jaki otrzymaliśmy. Czuć że trzymają się tego co sprawdzone z powodzeniem.

post wyedytowany przez mirko81 2026-06-07 21:16:48
07.06.2026 21:19
DexteR_66
4
odpowiedz
DexteR_66
21
Dawnwalker

Premium VIP

Fantystycznie to wygląda. Klimat po raz kolejny wgniecie w fotel.

07.06.2026 21:21
5
odpowiedz
Kadrion
53
Pretorianin

Luty to będzie obfity giereczkowo miesiąc

07.06.2026 21:25
Herr Pietrus
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Herr Pietrus
245
Jestę Grifterę

Co tu dużo pisać, klasyczne Metro, czyli super grafika i nic poza tym (nie wiem, czy kacapskie klimaty to wciąż zaleta).🙃 Nigdy nie kupił mnie gameplay w tej serii (Exodus czeka na sprawdzenie) - i nawet trochę żałuję, no ale... z grubsza ten sam case co Atomic Heart, choć gdyby nie otwarty świat, Atomic być może trzeba by ocenić lepiej, nawet jeśli śmierdzi onu... soulsami FPP.

08.06.2026 21:29
TwojaStaraWTeamie
6.1
odpowiedz
TwojaStaraWTeamie
4
Chorąży

Herr Pietrus klasyczne Metro? xD przeciez tam prawie metra nie ma xD

07.06.2026 22:17
WolfDale
7
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

Lubię serię Metro, myślę że i tym razem dowiozą. I mimo jako zadeklarowany fan Stalkerów, bo wolę (Ż)onę to tutaj o jakość wykonania można być spokojnym. Bo Stalker 2 mimo że piękny i klimatyczny, to poległ w ostatniej odsłonie na swoich największych zaletach z poprzednich części. Zaniedbanie sztucznej inteligencji i całych mechanik to zbrodnia...

07.06.2026 22:30
Cyrawn
8
1
odpowiedz
Cyrawn
27
Pretorianin

Od UPowców nie kupuję, gra fajna ale się wstrzymam.

08.06.2026 21:31
TwojaStaraWTeamie
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
TwojaStaraWTeamie
4
Chorąży

Fajne to METRO w którym prawie nie ma METRA! xD
A na dodatek tworcy planuja serwowac banderowska propagande.. mehh.. dobrze ze sa stare czesci i trzymaja poziom do dzis.

09.06.2026 18:15
mgr. Kuba
9.1
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-

taa bo wcale Głuchowski nie napisał Metra 2035, które jest najlepszą częścią trylogii, które już było w większości na powierzchni. No i wcale przecież nie dostaliśmy Gry Metro 2033 wzorowanej na książce Metro 2033, i wcale nie dostaliśmy gry Metro 2034 wzorowanej na książce Metro 2034 - które całkowicie odbywały się w Metrze. I wcale po totalnie otwartym Metro Exodus które w ogóle nie dzieje się w tunelach, nie dostajemy gry która znów wprowadzi nas w podziemia, za pewne w mniejszości ale jednak.
No i przecież wcale a wcale w książkach nie było nic o rosyjskich nazistach jak i w ogóle o ludzkich okropnościach, żeby zarzucać jakąś propagandę.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-06-09 18:16:22
10.06.2026 17:32
TwojaStaraWTeamie
9.2
odpowiedz
TwojaStaraWTeamie
4
Chorąży

Via Tenor

mgr. Kuba Kuba, tylko że dla mnie najlepsze części to nadal Metro 2033 i Metro: Last Light. Klimat tuneli, stacji i walki o przetrwanie robił robotę. Dlatego Metro bez metra dalej brzmi dla mnie trochę komicznie.

A co do ideologii, różni fanatycy i naziści byli w uniwersum od dawna, więc nie odkryłeś Ameryki. Różnica jest taka, że kiedyś twórcy skupiali się przede wszystkim na historii i świecie przedstawionym, a teraz sami coraz częściej komunikują swoje poglądy polityczne poza grą. Nie każdy fan musi być zachwycony tym, że zamiast rozmawiać o klimacie Metro, dyskusja schodzi na bieżącą politykę.

Ja wolę dobre postapo niż polityczne manifesty, niezależnie od tego, z której strony pochodzą.

09.06.2026 21:48
baltazar1908
10
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

Czekam mam 2033, Last Light i Exodus wiec kolejną też bede miał.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl