Aż jestem ciekawy, jak im pójdzie z GTA6 na konsolach. Bo niby to jest następny czarny koń gamingu, ale czy napewno wśród tych ponad 100mln posiadaczy konsol nowej generacji jest aż tylu fanatyków GTA ? Szczególnie że gra może być droga. A już widać od jakiegoś czasu, ze drogie gry, nawet z lubianego uniwersum, nie sprzedają się jakoś rewelacyjnie. Ja nie jestem potencjalnym klientem, ale kto w zasadzie nim jest ?
I Ciwilizacja 7 i Borderlands 4 mają też grono fanów. Jak to się przełożyło na datę premiery ? Mam wrażenie, że w Polsce na GTA6 nie ma oprócz youtuberów i streamerów dużego hype'u. Być może ten nastąpi.
Pożyjemy zobaczymy, ale coś mi się zdaje, że GTA6 na konsole też może być rozczarowaniem T2, że jednak głupi gracze nie wyrzucili 100dolarów na testową wersje gry, na konsoli, która może blokowac dalszy rozwój. GTA5 miało spore grono fanów, ale większość z nich raczej obecnie korzysta z PC do grania w GTA5, bo jest zaangażowana w FiveM i inne takie...
Czy ktoś mi może odpowiedzieć, czy CIV VII po zmianach będzie czy może jest grą bardziej ambitną od gry Endless Legends 2 która ostatnio wprowadza coś takiego?
"Efekty i synergie dzielnicowe:
Ulepszamy wszystkie dzielnice, wprowadzając „system łamigłówek”, który wygeneruje dodatkowe synergie między nimi. Na przykład: Dom Kupiecki będzie produkował więcej Pyłu, jeśli będzie bliżej Zakładu, ale Farmy będą generować mniej żywności, jeśli będą sąsiadować z Zakładem."
Warto też zaznaczyć, że ostatnio wypuścili duży patch który sprawia, że frakcja Kin of Sheredin upgraduje dzielnice do 3 poziomu i robi to również za pomocą Twierdz które to znowu działają jak pola wiejskie w CIV VII czyli każda Twierdza przejmuje fundamenty wokół siebie. Ale zamiast tego Sheredyni nie mogą budować dzielnic Forum.
Czy ktoś mi może odpowiedzieć, czy CIV VII to bardziej złożona i ambitna gra od EL2? Nie chcę trollować tylko się dowiedzieć. Bo nigdzie nie mogę tego się dowiedzieć. Dzięki za odpowiedź.
Branie odpowiedzialności wg CEO:
Liczne zwolnienia w Firaxis Games. Winna jest prawdopodobnie kiepska sytuacja Civilization 7
https://www.gry-online.pl/newsroom/liczne-zwolnienia-w-firaxis-games-winna-jest-prawdopodobnie-kieps/zf2ebb4