Komentarze do wiadomości: Polskie studio, które ponoć tworzy trzeci dodatek do Wiedźmina 3, zadało graczom ważne pytania o przyszłość własnej marki

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
23.03.2026 20:52
baltazar1908
1
2
odpowiedz
baltazar1908
47
Generał

Oczywiście, The Traumaturge bardzo fajna gra była, róbcie drugą cześć na pewno zagram.

23.03.2026 21:40
Draugnimir
2
1
odpowiedz
Draugnimir
155
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Popieram przedmówcę :D

23.03.2026 21:59
3
1
odpowiedz
Viirden_NPC
13
Konsul

I ja bardzo polecam Taumaturga, świetna gra z naprawdę dobrym polskim dubbingiem. Zaznaczam jednak, że nie jest to do końca cRPG, to zdecydowanie bardziej gra przygodowa, jest dużo dialogów, czytania ale i jest podejmowanie decyzji. Walka jest zdecydowanie najsłabszym elementem tej gry, trochę chyba dodana na siłę. Tak czy inaczej dla historii i klimatu bardzo warto.

23.03.2026 22:39
Marky
4
1
odpowiedz
Marky
35
Generał

W sumie obojętnie co. I tak zagram. To, jaki świat wykreowali korzystając z nigdy wcześniej nie wykorzystywanego w grach okresu naszej historii zasługuje na więcej, bo zwyczajnie jest ciekawe. Do tego ta klimatyczna Warszawa, której już nie ma.
Szczególnie, że w sumie nawet w filmach nie jest to okres jakoś mocno wyeksportowany, bo większość albo jest adaptacjami literatury, opowiada o powstaniach lub epoce napoleońskiej, albo po prostu dzieje się w innych zaborach (większość w Austriackim).

24.03.2026 10:02
5
odpowiedz
Samaritan
37
Generał

Świat fajny, ale nie siadła mi walka, przez co po demówce nie miałem ochoty sięgnąć po pełniaka. Za dużo gier, żeby zmuszać się do czegoś, co nie zagrało

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl