Ostatnio zacząłem w to grać i jestem mile zaskoczony, pomimo pierwszego wrażenia taniej AA gierki małego studia to gra się wyjątkowo przyjemnie. Nie lubię tego określenia "Polski Skyrim" ale rzeczywiście widać tu inspirację TESami, nie tylko Skyrimem, ale nawet bardziej Oblivionem. Głównie jednak chodzi o mechaniki, a nie budowę świata.
Ewidentnie mechanika i grafika. Oraz wszędobylskie okna ładowania.
AAAAALLLLEEEE
Sam loot, bronie i modyfikatory to moim zdaniem tainted grail przerosło TES o kilka klas.
Przyznam że nie miałem większych problemów. Może jakieś pojedyńcze ścinki. Ale nic czego nie można zrzucić na dużą liczbę obiektów
Strona artystyczna gry stoi na bardzo wysokim, światowym poziomie. To trzeba im przyznać i projektanci na prawdę mieli fantazję i odwalili kawał dobrej roboty. Niestety Unity i nie ogarnianie tego silnika psuję odbiór całości. Na PS5 działa to... no jakoś tam działa. W wielu miejscach widać niski budżet i sporo małych pierdół się powtarza i widać kopiuj/wklej, ale jeśli ogarną stronę techniczną to może grę ukończe, bo póki co przez to mnie męczy.
Obawiam się że tej gry nie ogarną już na TIP-TOP
Ale mają doświadczenie i ewidentnie twórców którym się chce. Wróżę im sukcesy.
Ps. Pierwszy wiedźmin to też była gra biedna i budżetowa.
Zabawne jest to, że ten "Polski Skyrim" przebija w niektórych statystykach na Steam, "potężne" i ponoć dobrą grę (via ZagrajnikTV) jaką jest Assassin's Creed Shadows.
Bardzo dobra gra skończyłem w maju zeszłego roku pomino garba glównego bohatera, nie grałem w to DLC sprzed dwóch-trzech miesięcy, ale reszta bardzo ok.
Nie jest to świetna gra. W 3 akcie miałem poczucie zmęczenia.
Ale była na tyle dobra że mam nadzieję na kolejną produkcję. Tylko że lepszą (będą mieli więcej hajsu i doświadczenie)
Poczatek zaciekawil fabula i swiatem ale ostatecznie poddalem sie i nie dalem rady dokonczyc. Eksploracja zaskoczyla mnie bardzo pozytywnie - sporo sekretow, ukrytych przejsc itd. ale z czasem zostalem wydrenowany z checi do gry i pokonany przez nieistniejacy system walki... im dalej w las tym mocniej doskwierali mi dretwi NPC i kiepskiej jakosci dialogi. System rozwoju bohatera na pierwszy rzut oka wydawal sie bardzo rozbudowany ale w praktyce okazywalo sie, ze 3/4 talentow jest albo niepowaznie slaba albo wprost bezuzyteczna i takim sposobem bardzo szybko po prostu przestalem wydawac kolejne talenty bo nie widzialem juz niczego co by jakos odczuwalnie zwiekszalo moc mojej postaci. Pozostalo mi tylko podbijanie zadawanych obrazen i posiadanego zdrowia.
Nie wiem czego sie spodziewalem. Przeciez ja nie lubie Skyrima i doskonale wiedzialem jaka to bedzie gra ale i tak dalem jej szanse - sam sobie jestem winien. :P
Pomimo gorzkich slow uwazam, ze dla fanow gatunku bedzie to prawdziwa perelka.
Sprawdziłem demko, trochę gra chrupie i nie jest najpiękniejsza, ale mimo to dam jej szansę w przyszłości, bo zarówno świat jak i mechaniki wydawały się ciekawe.
Mam nadzieję, że będą brali przykład ze Spiders Studio i ich produkcje w przyszłości będą tylko lepsze!
W pełni zasłużony milion, który powinien przynieść im stabilność finansową na tyle, że mam nadzieje że dwójkę stworzą już w nieco wyższym standardzie technologicznym, a jednocześnie - przy zachowaniu ponurej wizji i klimatu jedynki.
Tak. I dzięki tej lepszej grafice gra wyjdzie chwilę po TESVI ;) Mam nadzieję, że nie ulegną presji i 2 część powstanie szybko i ulepszy to najbardziej w grze leży (itemizacja i skalowanie przeciwników) a nie grafikę.