Komentarze do wiadomości: „Polski Skyrim” odpowiada na „masochistyczne pragnienie” graczy. Fanom RPG zaczyna brakować pochwał dla deweloperów Tainted Grail: The Fall of Avalon

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
01.05.2026 11:42
1
2
odpowiedz
Terefere85
64
Konsul

Bardzo cieszy mnie sukces tej gry i podejście twórców. Pokazuje to, że nawet stosunkowo małe studio jest w stanie zrobić grę lepszą niż wielkie korporacje, jednocześnie rozwijać ją na długo po premierze i słuchać graczy. 
Cieszy tym bardziej, że to już kolejne z rzędu studio AA, niezależne od giełdy (oby tak zostało!) i wydawców, które tworzy po prostu dobre gry, skupiając się tylko na tym i zadowoleniu graczy, a nie ideologii, słupkach w Excellu czy robieniu dobrze zachłannym inwestorom. 

Może faktycznie czeka nas kolejna "rewolucja" na rynku, gdzie duże molochy stracą na znaczeniu na rzecz średnich deweloperów.

01.05.2026 11:45
to_ja_jarzabek
1.1
to_ja_jarzabek
56
Generał

A wszystko zaczęło się od "marketingu" kampanii Gamefound w 2018 dla gry planszowej ;)
PS
Dodam, że ostatnio AR wydało kolejną grę planszową z tego uniwersum pt. Tainted Grail: Kings of Ruin

post wyedytowany przez to_ja_jarzabek 2026-05-01 11:50:36
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl