Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Po sukcesie Assassin’s Creed Black Flag: Resynced Ubisoft może szykować kolejny remake

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
21.09.2026 19:12
1
2
odpowiedz
luk4szz
52
Pretorianin
PLUS

W takim AC1 do przebudowy jest dosłownie cała gra, tam grafika to najmniejszy problem.

21.09.2026 20:05
1.1
odpowiedz
baleks89
37
Pretorianin

luk4szz
Mam nadzieję, że przerobią narrację w kierunku trylogii Ezio. Tak, by zabijanie celów miało głębsze tło fabularne, a same rozmowy z NPC miały bardziej filmowe cutscenki.

21.09.2026 19:23
2
1
odpowiedz
?-?-?-?
161
Last Of The Wilds

Niby odgrzewany kotlet... ale niektóre gry Ubi zasługują na odświeżenie i dostosowanie do "dzisiejszych czasów ". Dobra historia i koncept warta remaku.

21.09.2026 19:27
3
odpowiedz
Pabloninho
35
Pretorianin

Przydałby się bo akurat nie grałem. Tylko obejrzałem na YT, aby wiedzieć o co chodzi.

21.09.2026 20:04
GraczR
4
odpowiedz
GraczR
45
Centurion

Wątek współczesny z Desmondem zamienią na Ego.

21.09.2026 20:07
5
odpowiedz
stud3nciq
95
Pretorianin

Nie, dziękuję. To nie ma żadnego sensu. Pierwszy AC nie nadaje się do odświeżania tylko do pełnej przebudowy. Ta gra jechała na świetnej (jak na swoje czasy) grafice i rewolucyjnym systemie poruszania się, do tego dochodziła bardzo oryginalna - początkowo! - fabuła i sposób grania.

Po paru godzinach wszystko to błyskawicznie zdychało, zabite przez POWTARZALNOŚĆ. Ja wiem że gry UbiKacji są powtarzalne i schematyczne, ale tam wynieśli to na zupełnie inny poziom, przy każdym celu trzeba było odbębniać te same nudne aktywności. Trzy razy do tego podchodziłem i nie dałem rady dojść choćby do połowy. Tym bardziej że gra nie obsługuje napisów (jakim cudem gra z 2007 nie obsługuje napisów - to chyba na zawsze pozostanie dla mnie zagadką) i często trzeba wysilić ucho żeby zrozumieć dubbing.

Za to trylogia Ezio Auditore to zupełnie nowy poziom.

Remake musiałby całkowicie przekonstruować rozgrywkę pierwszej części, czyli de facto - trzeba ją zrobić od nowa, przerobić cały środek. A tego mocno się boję - współczesna UbiKacja radzi sobie z technikaliami, ale ma problem żeby te technikalia opowiedziały ciekawą historię.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl