Komentarze do wiadomości: Planują budowę najdłuższego na świecie podwodnego pociągu dużych prędkości. Ma on podróżować pod oceanem i połączyć dwa półwyspy w kilka minut

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
06.12.2025 09:49
1
odpowiedz
sky0045
18
Pretorianin

Większy sens i podobną długość by miał tunel między Japonią a Koreą ale raczej sie nie zgodzą albo między Tajwanem a Chinami ale tu już na pewno sie nie zgodzą

06.12.2025 10:24
2
odpowiedz
NightGeisha
6
Generał

Osobiście nie lubię tuneli, ale sama idea projektu jest ciekawa. Też się zastanawiałem czy trzęsienia ziemi nie będą podstawową przeszkodą. Do tej pory najbardziej specyficzna kolej widziałem w Katarze (acz to metro tylko jest gdyż w tym kraju nie ma kolei sensu stricto).

06.12.2025 15:34
3
odpowiedz
user039596
1
Junior

Ludziska czy w tym kraju nie obowiązują żadne zasady słowa mają znaczenie tak myślałem do jakiegoś czasu ale jak widać w Polsce to nie obowiązuje pociąg podwodny a czym będzie się różnił od nie podwodnego będzie miał śrubę lub inny napęd np strumieniowy będzie miał stery czyli będzie to łódź podwodna. Jak nazwa wskazuje więc po co ten tunel myślę a raczej wiem z całą pewnością że zostanie wybudowany tunel np na dnie morza podobny do tunelu między Francją a angolami i będzie jeździł tam pociąg to tak powinno brzmieć a nie podwodny pociąg może tak tunelowy pociąg pod Alpami to podobnie jak komputer kwantowy który nie istnieje nazwa jest idiotyczna jakby ludzie nie wiedzieli co to jest kwant w fizyce to tak jak na płocie narysowana jest d.. na cztery litery. Czy ta na płocie to prawdziwa. Drodzy rodacy

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl