Fanom HPL polecam sprawdzić grę 'Magrunner: Dark Pulse' która przypomina Portal z Lovecraft'owym klimatem.
Via Tenor
Eyes! Grant us eyes!
GRalem jeszcze w taka gierke z niby Lovecraftowym klimatem ale nie pamietam nazwy i chyba jej tutaj nie ma.
Akcja calkiem pod woda, na dnie morskim. Jakimis nurkami sie gralo, walka taktyczna, na tury.
NIe wiem czy to bylo "na motywach", ale zalatywalo takim klimatem troche.
PS. Da sie jakos zapisac te listy na profilu jako ulubione czy cos? Fajnie by bylo.
Nie wiedziałem, że aż tyle gier było z mitologii Cthulhu.
Na tej liście jest dużo "inspiowanych", ale faktem jest, że ostatnio sporo też tych odnoszących się bezpośrednio (Do No Harm, The Dark Rites of Arkham podobno szczególnie dobre).
A za kilka dni wychodzi Cthulhu: The Cosmic Abyss. W lipcu wpadnie The Mound: Omen of Cthulhu bardziej nastawione na co-op.
Jedna luźniejsze inne mniej, ale trochę tego jest. A w tym roku jeszcze ma wyjść kilka ciekawych poza tymi, które wymienił T_bone jak Madness Afloat, Myth of Valderit, Call of the Elder Gods, The Fractured Shimmer itd., choć ja liczę, że końcem roku dostaniemy Dunwich Horror od autora świetnego Dreams in the Witch House.
A Bloodborne się nie nada jako habsburska wariacja?
Swoją drogą muszę w końcu nadrobić coś poza inspirowanymi grami od pana Lovecrafta, tylko moje pierwsze podejścia to było odbicie od fatalnego tłumaczenia, siermiężnego i nieczytalnego.