Kurcze, przejechałem się juz na Paradoxie i ich strategiach rozwoju ich strategii (heh), ale to brzmi jak bardzo fajny pomysł na 4X
Ciekawy jestem czy to będzie GSG czy 4X, a jak GSG to raczej kolorowanie mapy jak EUIV czy symulacyjne jak EUV czy Victoria 3.
Lionheart: King's Crusade - jedna z najlepszych gier w swojej kategorii, może już starsza, ale wtedy zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Później zapoznałem się z podobną produkcją innej firmy: King Arthur: The Role-Playing Wargame II - świetnie spędzony czas.
Od tamtego czasu podobnych produktów z taką wybitną oprawą dźwiękową nie znalazłem.
Chyba tylko stary Dungeon Keeper i DK II był w stanie przebić całą atmosferę i narracje która tworzyła mega klimat.
Przyciemnione światło a ty sterujesz mychą i klawiaturą - po prostu "magia gry" przepełnia miejsce twojego pokoju gdzie grasz.
Paradox Interactive moim zdaniem spoko ekipa, nie jest tak toksyczna jak EA czy 2K.
Akurat mam wszystkie tytuły Paradoxu z wszystkimi dlc. To są genialne gry ale ... no właśnie tempo poprawek i dlc i kolejnych poprawek sprawia , że w trakcie cyklu kiedy gra "zyje" i jest patchowana praktycznie nie da się dłużej pograć bez manewrowania wersjami.
Nowy tytuł , jeżeli to będzie taka falloutowa EU bierę w ciemno.
Brzmi ciekawie, pytanie jak będzie z wykonaniem, bo tutaj Paradox nie zawsze dowozi. Przykładowo Empire of Sin nie było jakieś wybitne, a pomysł też był ciekawy. Paradox mógłby zrobić grę na miarę Europa Universalis albo Crusader Kings, ale w realiach klasycznego fantasy :) W coś takiego to bym grał, oj bym grał. Ludzie, elfy, krasnoludy, orkowie, gobliny i inne ciekawe rasy. Mamy grę w kosmosie, to czemu by nie zrobić tego właśnie w takim świecie? :)
Sam testowałem tylko Fallouta do HoI IV (nie pamiętam nazwy moda bo było to jakiś czas temu) i AGOT do CK3, oba fajne.
Brzmi fajnie. Chociaż obawiam się że może pójść w stronę Stellaris Univerlis, uwielbiam ich grand strategy, ale coraz bardziej od odnoszę wrażenie że wszystko sprowadzają do jednego mianownika i przez to stellaris przypomina EU, na razie CK3 się broni ale mam wrażenie że też powoli zaczyna skręcać już w stronę Europy. Przez co potem jedyne czym te gry będą się różnić to mapką jaką kolorujesz, raz galaktyka, raz europa średniowieczna, raz cała nasza planeta. Nie mniej jednak trzymam kciuki, aby im się udała ta gra.
No fajnie że robiącoś nowego, ale pytanie po jakim czasie to porzucą.