Komentarze do wiadomości: Paradox nie czeka na graczy EU5. Aktualizacja 1.2 zmieni fundamenty wiary

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
26.03.2026 15:33
raveenn
1
odpowiedz
raveenn
94
Pretorianin

Gram w gry serii Eu od jedynki ale  "piątka: kompletnie mi nie pasuje, te mechaniki interfejs zupełnie inne, jak na razie dla mnie najgorsza  część serii.

26.03.2026 15:59
elathir
2
odpowiedz
elathir
119
Czymże jest nuda?

No to czas wrócić do gry po przerwie jak tylko aktualizacja wyjdzie. Choć samych DLC kupować nie będę na razie. Liczę, że przy okazji ustabilizuje się już w pełni patch 1.1.

Czy EU V mi się podoba? Ogólnie gra ma potencjał, ale wiele rzeczy jeszcze do końca w niej nie gra, jednak sam fundament, znacznie bardziej złożony a mniej planszówkowy mi pasuje. Ja wiem, że wielu osobom nie, bo chciały kolejną grę o malowaniu mapy, niby bardzo rozbudowaną ale dalej o dość szybkiej reakcji na poczynania gracza (system many z EU IV miał taki właśnie trochę planszówkowy charakter).

I teraz w EU IV mam jakieś 1500h, grę uwielbiam, ale cieszę się, że EU V nie jest jej lekko zmienioną kopią, bo EU IV potencjał na tą formę zagospodarowało już w pełni.

post wyedytowany przez elathir 2026-03-26 16:01:10
Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl