Komentarze do wiadomości: Otwarty świat Forza Horizon 6 to wizja postapokaliptycznej, pozbawionej życia Japonii. Krytyka graczy rośnie jak grzyb atomowy, a twórca kiepsko się tłumaczy

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
05.03.2026 19:38
1
2
odpowiedz
Shars
106
Konsul

W każdej Forzie był normalny ruch uliczny, po co mieliby go nagle zmniejszać w 6? Dla mnie ich tłumaczenie ma sens, dzwony w NPCe są dosyć częste i zapewne chcieli tego na tej prezentacji uniknąć. Zresztą obstawiam że nawet jeśli na premierę byłby zbyt mały, to zwiększenie go to kwestia jednego hotfixa.

post wyedytowany przez Shars 2026-03-05 19:47:27
05.03.2026 20:09
1.1
Ugly1904
11
Legionista

Shars mi już w pierwszym gameplayu od razu rzuciło się w oczy że Tokyo czyli jedno z  najbardziej zatłoczonych miast świata jest totalnie pusto. Nie ma w nim za wiele klimatu z prawdziwego Tokyo. Poza tym zwiększenie ruchu do naprawdę konkretnej liczby aby pojawiły się spore korki (i tak nieporównywalnie mniejsze do prawdziwych) nie jest to takie hop siup bo znacznie podciągają wymagania sprzętowe i żrą zasoby. Rozumiem że leśne dróżki mogą być dość puste ale nie Tokyo

05.03.2026 20:48
1.2
1
Shars
106
Konsul

Ugly1904 to gra o jeżdżeniu, nie o staniu w korku. Niema co się spodziewać dużego ruchu, raczej po prostu takiego do jakiego przyzwyczaiły nas poprzednie odsłony.

05.03.2026 20:12
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
DeltiX
46
Pretorianin

Miasta pokazują najmniej, a jak pokazują to nie wygląda to dobrze. Coś czuję, że Tokio nie wygląda do końca tak jak byśmy chcieli by wyglądało. Najpewniej będzie pełno barierek by na chodniki nie wjeżdżać, sporo zbyt szerokich ulic i może jeździć będzie się fajnie, ale po dziwnym miejscu.

05.03.2026 20:41
DarthMadara
2.1
1
DarthMadara
2
Centurion

DeltiX To nie jest Tokyo, tylko jakaś jego imitacja.
Żadna mapa Horizon nie jest oparta o rzeczywistość, tylko o fantazje twórców, i dlatego wyśmiewam tą serię, zwłaszcza gdy taki znienawidzony The Crew ma bardzo dobrze odwzorowane USA i Hawaje.

05.03.2026 21:02
2.2
Shars
106
Konsul

DarthMadara problemem The Crew jest głównie słaby model jazdy. I piszę to jaki zagorzały obrońca tej serii, chociaż z Motorfestem miałem kiepski początek przygody. Forza pod tym względem nokautuje każdą arcadeową ścigałkę. Po za tym ma też lepszą bazę pojazdów a kreator kalkomanii pozwala na odtworzenie w zasadzie każdego malowania, ten w TC jest raczej kiepski i ograniczony.

05.03.2026 21:06
DarthMadara
2.3
DarthMadara
2
Centurion

Shars a czy ostatnio grałeś w motorfesta? bo łatki zrobiły robotę, i widzę po projektach graczy że jednak da się odtworzyć malowanie tak samo jak w Forzie. Poza tym co ci z tego modelu jazdy jak jedziesz tylko samochodami bo jakieś imitacji tokyo? To żadna przyjemność, nuda, nuda, nuuuuuuda!

05.03.2026 20:25
GreedFire
3
1
odpowiedz
GreedFire
45
Pretorianin

Woke studio, woke gra. Czekam jeszcze na wtopę Fable :)

05.03.2026 20:39
DarthMadara
4
odpowiedz
DarthMadara
2
Centurion

Nie wiem czym się tutaj ekscytować. To przecież kolejne DLC do Horizon 3. I to zrobiona na odwal się.
Ogarnijcie sobie Motorfesta, to jest gra, a nie to samo tylko inna mapa, bez motorów.
Motorfest ma troszkę gorszy model jazdy ale za to wynagradza samolotami, motorami, itd. itp. i kosztuje śmieszne grosze.

05.03.2026 20:51
HETRIX22
5
odpowiedz
HETRIX22
218
PLEBS

O matko, ale tragicznie to miasto wygląda

05.03.2026 20:58
mgr. Kuba
6
odpowiedz
mgr. Kuba
168
-

Ogólnie ładne to to i wątpię żeby tak mały ruch miał być finalnie w grze, natomiast mnie bardziej boli fakt tego jak cholernie szerokie są te ulice w tej grze. A w mieście to już w ogóle. Ja czaje że konwencja jest zabawowa i targetem są również dzieciaki (gra musi być łatwa) ale no razi mnie to w oczy.

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl