Komentarze do wiadomości: Ojciec Heroesów wraca, by dopilnować jakości Heroes of Might and Magic: Olden Era

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
29.01.2026 18:41
abesnai
👍
1
2
odpowiedz
abesnai
109
Kociarz

Całkiem przyjemna wiadomość, choć na tym etapie to chyba zbyt dużo zmian nie nastąpi.
https://youtu.be/fdrEvUnps6U?t=78

29.01.2026 18:54
Kwisatz_Haderach
2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Kwisatz_Haderach
23
GIT GUD or die trying

Mam nadzieje ze przypinaja go tylko dla marketingu.

Pomijajac ten dyskusyjny styl graficzny, to doslownie wszystko jest wieksze, bardziej rozbudowane mechanicznie i zlozone, oraz ciekawsze gameplayowo niz w nie tylko w trojce, ale chyba w kazdym poprzednim heroes. Gra doslownie miksuje koncepty z kilku czesci, za kazdym razem je rozbudowujac.

Gra ma swoje wady ofc, ale nie widze tu nic (z wyjatkiem moze tego artstyle nieszczesnego) co trzeba by na sile uzupelniac wiedza i umiejetnosciami designera starych herosow.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-01-29 18:57:49
30.01.2026 09:36
2.1
Inquerion
52
Generał

Kwisatz_Haderach Czy ja wiem. Brakuje np. flankowania z HOMM 7, a duże jednostki zajmują tylko jeden hex zamiast kilku jak w poprzednich Heroesach.

30.01.2026 00:38
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
asdzxc18
1
Junior

Świetna wiadomość..MARKETINGOWA. Gra produkowana przez *tfu* Ubisoft i finansowana przez "Unfrozen Studio has been primarily sponsored by the investment firm
GEM Capital, and for its current project, it has partnered with publishers Ubisoft and Hooded Horse" ; "GEM Capital is an international investment firm founded by Anatoliy Paliy" ; "video games about the “greatness of the USSR” and the production of components for Russian weapons are part of the same scheme. Russian businessman Anatoliy Paliy, through his “international” company Gem Capital, simultaneously invests in the creation of propaganda video games and provides Russian defence with critical chemicals for the production of components used in the war against Ukraine. Russian company that specializes in assembling engines for military helicopters, airplanes, fighters, bombers, and transport aircraft."

Nikt, chociaż minimalnie świadomy tego nie będzie kupował. Szczególnie z Polski. Kasa prosto do Rosjan idzie. Pozdro 600.

30.01.2026 09:35
3.1
4
Inquerion
52
Generał

Niemieckich, Ukraińskich, Czeskich czy Słowackich gier też nie kupujesz bo polityka i dawne krzywdy historyczne? Co za głupota...

Rosjanie umieją w Heroesy i mody dzięki nim dostaliśmy np..HoTE, WoGa, HoMM 5 czy mnóstwo modów do innych gier typu Gothic.

Poza tym w tym studiu są też Ukraińcy i inne narodowości. Obwiniać indie devów za politykę rządu wow.

Wg. twojej logiki Czesi i Słowacy powinni bojkotować Polskie produkty za polską inwazję (wraz z Hitlerem) na Czeskie Zaolzie w 1938? ;)

30.01.2026 10:14
4
1
odpowiedz
katai-iwa
65
Legend

Świetny ruch, pytanie czy On dalej pamięta cokolwiek z HoMM.

30.01.2026 21:09
Rezor
5
odpowiedz
Rezor
147
NIN

Odpaliłem demo, pograłem 30min. Następnie odpaliłem HoTA-e i tak już zostało. Fani trójki raczej się nie przeniosą.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl