Komentarze do wiadomości: Nvidia przejmuje od Apple tyle chipów, że być może będą musieli ponownie kupić od konkurenta

Mobile
Dodaj komentarz
05.02.2026 14:56
kamikadze
😁
1
1
odpowiedz
kamikadze
2
Centurion

Via Tenor

Ajfony są tak świetne i innowacyjne, że Apple może spokojnie podnieść cenę

05.02.2026 19:13
DarthMadara
1.1
1
DarthMadara
2
Pretorianin

kamikadze A inne niby są świetne i innowacyjne? Smartfony stoją w miejscu tworząc jakieś dziwne rozkładańce.
Podbijanie cyferek i tyle. A kiedy lepsza bateria? Chyba nigdy. Śmiechu warte. :)

05.02.2026 20:37
ObiŁan
👎
1.1
2
ObiŁan
7
Chorąży

DarthMadara a co byś chciał jeszcze w smartfonie? 

Co do Apple to chodzi o to że się wypozycjonowali jako lider innowacji i marka od której to inni kopiują. A tak nie jest od 10 lat.

To oni kopiują rozwiązania Chinoli jak składane smartfony, faceid itd.

05.02.2026 21:51
DarthMadara
1.1
DarthMadara
2
Pretorianin

ObiŁan No przede wszystkim baterię.
A producenci bawią się w rozkładania, które nikt realnie nie chce.
A co do apple, to tak dalej kopiują :(
Dynamiczna wyspa niby bleee a kilka chinoli to skopiowało.
Design? Tak samo od apple xD ale nie kłóćmy się o to, bo i tak każdy każdego kopiuje.
A ja osobiście nie lubię androida. Jestem zwolennikiem iOS - z wielu powodów.

Może i nie są innowacyjni, ale jak coś wprowadzają to działa np. to faceID, świetna sprawa.
Działania w celu zwiększenia prywatności też super sprawa.
Z AI im nie wyszło ale mi to nie przeszkadza, i tak używam chataGPT.

A android? Google tylko wyciąga łapkę po dane xD

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-05 21:54:02
06.02.2026 19:18
skot94
😂
1.1
skot94
13
Legionista

ObiŁan FaceID od Chinoli? Pokaż mi jeden telefon nie-applowy gdzie istnieje FaceID

06.02.2026 19:21
Last_Redemption
1.2
Last_Redemption
64
Senator

A kiedy lepsza bateria? Chyba nigdy

zabawne, bo akurat ostatnio w nowych telefonach sa znacznie lepsze baterie :) polecam poczytac

06.02.2026 20:54
rookkie
1.3
rookkie
12
Pretorianin

DarthMadara akurat jeżeli chodzi o baterie, to one cały czas są poprawiane, a w dodatku wszyscy walczą o ulepszenie baterii. Chociażby przemysł elektroniczny czy przemysł motoryzacyjny.

05.02.2026 22:21
WolfDale
😜
2
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Apple unikało za wszelką cenę współpracy, a jeszcze niedawno większość wnętrza to było Made by Samsung.

06.02.2026 14:05
😂
2.1
pawel1812
79
Generał

WolfDale 
Mnie tam najbardziej imponowała technologia Retina w ekranach projektowanych i produkowanych przez Samsunga.

06.02.2026 20:00
3
odpowiedz
nowin
2
Legionista

Sytuacja z chipami pokazuje, jak napięty stał się globalny rynek półprzewodników. Jeśli Nvidia faktycznie wypiera Apple z mocy produkcyjnych, może to wymusić nieoczekiwane zakupy u konkurencji i zmienić układ sił w branży.

Forum Mobile
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl