Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowy numer 1 HBO Max to jeden z najlepszych filmów ubiegłego roku. Ma aż 91% na Rotten Tomatoes i mimo porażki w kinach podbija streaming

Forum Filmy i seriale thrillery
Dodaj komentarz
18.08.2026 10:12
zwierz4k
1
odpowiedz
zwierz4k
1
Chorąży

miałem ciarki w scenie gdy Ralf Fines odstawiał taniec przy repertuarze Iron Maiden, cud miód. generalnie motyw z sektą dzieciaków jest czymś fascynującym i zatrważającym, wyszło to lepiej niż dzieci kukurydzy. moim zdaniem to najlepsza część całej serii, Boyle mógł sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i wyszło mega oryginalnie. oby trzecia cześć była równie ciekawa.

18.08.2026 10:56
Sepecha
1.1
1
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

zwierz4k Oby w ogóle powstała, bo pazerna wytwórnia chyba kręci nosem, że za mało pieniędzy zarobione. Ja z przyjemnością wybrałem się do kina, pierwsza część (przynajmniej do połowy) była przerażającym doświadczeniem, szczególnie te nocne ujęcia ze świecącymi oczami zombiaków, coś potwornego. Dziwi mnie, że kontynuacja odbiła się tak niewielkim echem. Również czekam na trójeczkę.

18.08.2026 11:52
zwierz4k
1.2
1
odpowiedz
zwierz4k
1
Chorąży

Sepecha niestety, nie jest to typowy blockbuster, bardziej przypomina filmy kategorii B produkcji A24, które notabene są jak łyk świeżego powietrza w skostniałym hollywood. pewnie barak dobrego marketingu zrobiło swoje. tak czy inaczej, fajnie, że ludziom dwójka się podobała. mam nadzieję, że Boyle dokończy swoje dzieło, bo ja czekam na klamrę serii ;)

18.08.2026 18:18
1.3
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

Sepecha Obie te części to było absolutne dno

19.08.2026 08:02
Sepecha
1.4
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

Sdfaaa Nie jest prawdą to co napisałeś

19.08.2026 11:16
1.5
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

Sepecha Jest absolutną prawdą, 28 Dni Później, 28 Miesięcy Później - to był genialne filmy. A te ostatnie dwa to gnioty absolutne, żenujące, nudne, głupie.

19.08.2026 11:22
Sepecha
1.6
1
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

Sdfaaa Słuchaj, to nie są gnioty, dobrze się to oglądało, angażujące i klimatyczne widowisko, bardzo fajna rola Ralpha Fiennesa i popis Jacka O'Connela, do tego super zrealizowane zdjęcia, muzyka, naprawdę nieźle się bawiłem :)

19.08.2026 11:26
1.7
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

Sepecha A dla mnie w porównaniu z oryginałami był to absolutny gniot. Aktorzy dowieźli, ale sama realizacja filmu, pomysł i wykonanie to gówno.

19.08.2026 14:02
zwierz4k
1.8
odpowiedz
zwierz4k
1
Chorąży

Sdfaaa no cóż, jest wiele osób, które bardzo krytycznie oceniały oryginalne 28dni później. natomiast ja uważam 28miesiecy za straszny szajs, pozdro ;)

19.08.2026 14:22
1.9
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

zwierz4k Osobiście nie znam nikogo, komu podobały się te dwa ostatnie wysrywy, natomiast wszyscy, którzy oglądali 1 i 2 oryginalne części - obie się podobały znacznie bardziej, niż te dwa ostatnie wysrywy.

19.08.2026 14:37
zwierz4k
1.10
odpowiedz
zwierz4k
1
Chorąży

Sdfaaa no ja znam. większość moich znajomych jest zachwycona nowym otwarciem serii. jest to odważne oryginalne podejście, takie na jakie mógł pozwolić sobie Boyle, który ma już dosyć duży dorobek i chciał stworzyć coś swojego. film na pograniczu kiczu i groteski, jest to celowy zabieg by uwydatnić ekstremalną sytuację w przedstawionym świecie, trzeba to widzieć szerzej.

19.08.2026 16:23
1.11
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

zwierz4k No to znalazł swoją niszę:

Danny Boyle's 28 Years Later (2025) grossed $151.3 million worldwide against a $60 million budget. Its sequel, 28 Years Later: The Bone Temple (2026), grossed $58.5 million globally against a $63 million budget. Zainteresowanie pikuje, jeszcze trochę i będzie musiał hipotekę brać.
Pierwsza część z tych dwóch zarobiła tylko dlatego, bo ludzie (w tym ja) myśleli, że to będzie jakościowa kontynuacja oryginału. A po tym co zobaczyli - odpuścili drugą.
Także ta... super filmy...

20.08.2026 15:56
zwierz4k
1.12
odpowiedz
zwierz4k
1
Chorąży

Sdfaaa sekcja komentarzy na filmweb mówi coś innego, średnia ocen 6-7/10.
biorąc pod uwagę, że scenariusz jest oryginalny, do tego mocno zmieniono klimat względem oryginału, to całokształt można ocenić jako bardzo udany zabieg. film mógł się tobie nie podobać, ale to nie znaczy że jest zły. film zarobił 150 mln przy budżecie 60ml i ty mówisz o hipotece?

20.08.2026 15:59
1.13
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

zwierz4k A druga część ile zarobiła względem budżetu? ;)

20.08.2026 16:00
zwierz4k
1.14
odpowiedz
zwierz4k
1
Chorąży

Sdfaaa "Pierwsza część z tych dwóch zarobiła tylko dlatego, bo ludzie (w tym ja) myśleli, że to będzie jakościowa kontynuacja oryginału" to tak nie działa, jeśli film jest kiepski zwykle ludzie to wiedzą przed pójściem do kina

20.08.2026 20:51
1.15
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

zwierz4k Skąd niby mają to wiedzieć? Wiele filmów krytykowanych przez krytyków okazuje się świetnych dla publiki i odwrotnie, tu krytycy wychwalali pierwszą część nowej serii, ludzie poszli, rozczarowali się i na drugą (też wychwalaną przez krytyków) nie poszli, stąd taka rozbieżność między budżetem a box office. Zastanów się chwilę, na chłopski rozum - dlatego zarobił $58.5m przy budżecie $63m? Właśnie dlatego i dlatego też wylądował szybko na VOD.

18.08.2026 15:45
Rokko
2
1
odpowiedz
Rokko
0
Chorąży

Jedynka to takie dno, że nie mam ochoty marnować czasu na kolejne pierdy tego typu.
Lepiej odświeżyć sobie stare części, co miały klimat i to coś, czego w tym nowym nigdzie nie widziałem. Durne to i nudne okrutnie, a klimatu tyle co w ulicy sezamkowej.
Jakieś układanie czaszek, piosenki i tańce jak w Bollywood. Nie no dajcie spokój.

post wyedytowany przez Rokko 2026-08-18 15:49:02
18.08.2026 18:17
3
odpowiedz
Sdfaaa
34
Centurion

Rotten tomatos zeszło na psy, ten film był tak marny, że przez cały jego czas trwania czułem żenadę...

18.08.2026 19:49
4
odpowiedz
Felipesku
85
Generał

Straszna szmira film jedzie wylacznie na szokowaniu widza.

18.08.2026 23:26
5
odpowiedz
citarcitar2
5
Centurion

Sugerowanie się ocenami z RT to głupota biorąc pod uwagę manipulacje ocenami jakich dopuszcza się ta strona.

Forum Forum Filmy i seriale thrillery
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl