Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowe wieści o premierze Assassin's Creed: Hexe. AC: Black Flag Resynced będzie musiał graczom wystarczyć na dosć długo

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
29.07.2026 16:47
Drzesaru
1
odpowiedz
Drzesaru
86
Konsul

Dla mnie to może wyjść nawet w 2030 roku, tylko niech zrobią to porządnie. Przede wszystkim w kwestii scenariusza jest dużo do poprawy. Ostatni dobry fabularny Assassin's Creed to Origins, chyba że liczyć TEN konkretny główny wątek w Valhalli z Eivorem, Sigurdem i Basimem, a nie rozwodniony wątek nazwany głównym dla przykrywki.

29.07.2026 16:51
1.1
odpowiedz
lis22
100
Generał

Drzesaru To nigdy nie była seria, która stała scenariuszem, wybija się tylko trójka, Unity i Origins.
Ja jeszcze nie skończyłem Shadows, nie mówiąc o Black Flag ale ta nowa odsłona mnie ciekawi, choć chciałbym jednak duży dodatek do Shadows, a nie tylko wyspę, która już jest na mapie świata.

29.07.2026 17:11
Drzesaru
1.2
odpowiedz
Drzesaru
86
Konsul

lis22 Wiadomo, każdy podchodzi do tej serii inaczej, ale dla mnie ta seria stała scenariuszem. Np. filozofia jedynki wpłynęła mocno na to jak postrzegam świat, choć stało się to tak naprawdę podświadomie i zauważyłem to wiele lat po ograniu tej gry po raz pierwszy. Jedynka, trylogia Ezia, trójka, Black Flag i Origins to dla mnie najlepiej napisane gry. Rogue nadal ma momenty, ale jest niewykorzystanym potencjałem, który ma kilka dziur, a Valhalla ma świetny główny wątek jeśli nie przerywa się go np. pomaganiem Oswaldowi w zostaniu władcą itp. (sam wątek był dobry, ale to nie powinno być częścią głównej fabuły). Każda inna gra czyli Unity, Syndicate, Odyssey, Mirage i Shadows sprawia wrażenie, że fabuła była czymś pomyślanym na końcu. Ale to sprytne mieszanie wątku asasynów, templariuszy, starożytnej cywilizacji, współczesności i faktycznych wydarzeń w historii świata zawsze było dla mnie czymś za co uwielbiałem tę serię. Jest to dla mnie jedyna obok Mafii seria gier, w której obchodzi mnie fabuła. Choć definicję dobrej fabuły każdy traktuje inaczej. Już tutaj widać różnicę. Dla ciebie jedna z lepszych fabuł jest w Unity, a dla mnie nie było to nic specjalnego.

29.07.2026 17:22
1.3
odpowiedz
lis22
100
Generał

Drzesaru Ja najbardziej lubię trójkę, Unity, Origins i Shadows:
Trójka pokazuje świat z perspektywy Templariusza i fabuła nie jest już taka czarno biała + pół Indianin jako główny bohater i świetny klimat początków USA oraz najwięcej zmian w serii/
Unity znowu zahacza o świat Templariuszy ze względu na miłość Arno, poza tym był to pierwszy i jedyny do czasu Shadows AC nowej generacji
Origins ma bardzo fajnie napisanych bohaterów, tylko tej pustyni trochę za dużo ;)
Shadows jest, dla mnie, całościowo najlepszą odsłoną AC w tej nowej formule i nie chodzi tu o fabułę tylko o wszystkie składowe, to takie opus magnum tej serii.
Valhallę też bardzo lubię ale męczy mnie Asgard, wolę te misje Oswalda ;) Poza tym, bardzo lubię Średniowieczną Anglię, Robin Hood to mój ulubiony bohater :P

29.07.2026 17:25
1.4
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Drzesaru

Akurat wątek główny w Origins był taki sobie. Najgorszy moim zdaniem w Shadows a najlepszy w Odysei.

ABBFr to gra na długo więc nie ma się czym martwic. Tu się zgadzam niech robią Hexe ile potrzebują byleby nie powtórzyli kaszany fabularnej z Shadows.

29.07.2026 16:52
adam607a
2
odpowiedz
adam607a
67
Centurion

Assassin's Creed mają dobre fabuły? Kolejna część też będzie jak poprzednie części.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl