Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowe wieści o premierze Assassin's Creed: Hexe. AC: Black Flag Resynced będzie musiał graczom wystarczyć na dosć długo

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
29.07.2026 16:47
Drzesaru
1
7
odpowiedz
Drzesaru
88
Konsul

Dla mnie to może wyjść nawet w 2030 roku, tylko niech zrobią to porządnie. Przede wszystkim w kwestii scenariusza jest dużo do poprawy. Ostatni dobry fabularny Assassin's Creed to Origins, chyba że liczyć TEN konkretny główny wątek w Valhalli z Eivorem, Sigurdem i Basimem, a nie rozwodniony wątek nazwany głównym dla przykrywki.

29.07.2026 16:51
1.1
2
odpowiedz
lis22
102
Generał

Drzesaru To nigdy nie była seria, która stała scenariuszem, wybija się tylko trójka, Unity i Origins.
Ja jeszcze nie skończyłem Shadows, nie mówiąc o Black Flag ale ta nowa odsłona mnie ciekawi, choć chciałbym jednak duży dodatek do Shadows, a nie tylko wyspę, która już jest na mapie świata.

29.07.2026 17:11
Drzesaru
1.2
1
odpowiedz
Drzesaru
88
Konsul

lis22 Wiadomo, każdy podchodzi do tej serii inaczej, ale dla mnie ta seria stała scenariuszem. Np. filozofia jedynki wpłynęła mocno na to jak postrzegam świat, choć stało się to tak naprawdę podświadomie i zauważyłem to wiele lat po ograniu tej gry po raz pierwszy. Jedynka, trylogia Ezia, trójka, Black Flag i Origins to dla mnie najlepiej napisane gry. Rogue nadal ma momenty, ale jest niewykorzystanym potencjałem, który ma kilka dziur, a Valhalla ma świetny główny wątek jeśli nie przerywa się go np. pomaganiem Oswaldowi w zostaniu władcą itp. (sam wątek był dobry, ale to nie powinno być częścią głównej fabuły). Każda inna gra czyli Unity, Syndicate, Odyssey, Mirage i Shadows sprawia wrażenie, że fabuła była czymś pomyślanym na końcu. Ale to sprytne mieszanie wątku asasynów, templariuszy, starożytnej cywilizacji, współczesności i faktycznych wydarzeń w historii świata zawsze było dla mnie czymś za co uwielbiałem tę serię. Jest to dla mnie jedyna obok Mafii seria gier, w której obchodzi mnie fabuła. Choć definicję dobrej fabuły każdy traktuje inaczej. Już tutaj widać różnicę. Dla ciebie jedna z lepszych fabuł jest w Unity, a dla mnie nie było to nic specjalnego.

29.07.2026 17:22
1.3
1
odpowiedz
lis22
102
Generał

Drzesaru Ja najbardziej lubię trójkę, Unity, Origins i Shadows:
Trójka pokazuje świat z perspektywy Templariusza i fabuła nie jest już taka czarno biała + pół Indianin jako główny bohater i świetny klimat początków USA oraz najwięcej zmian w serii/
Unity znowu zahacza o świat Templariuszy ze względu na miłość Arno, poza tym był to pierwszy i jedyny do czasu Shadows AC nowej generacji
Origins ma bardzo fajnie napisanych bohaterów, tylko tej pustyni trochę za dużo ;)
Shadows jest, dla mnie, całościowo najlepszą odsłoną AC w tej nowej formule i nie chodzi tu o fabułę tylko o wszystkie składowe, to takie opus magnum tej serii.
Valhallę też bardzo lubię ale męczy mnie Asgard, wolę te misje Oswalda ;) Poza tym, bardzo lubię Średniowieczną Anglię, Robin Hood to mój ulubiony bohater :P

29.07.2026 17:25
1.4
odpowiedz
Halabarda Geralta
35
Generał

Drzesaru

Akurat wątek główny w Origins był taki sobie. Najgorszy moim zdaniem w Shadows a najlepszy w Odysei.

ABBFr to gra na długo więc nie ma się czym martwic. Tu się zgadzam niech robią Hexe ile potrzebują byleby nie powtórzyli kaszany fabularnej z Shadows.

29.07.2026 17:33
GraczR
1.5
odpowiedz
GraczR
45
Centurion

lis22
1. Oddysey
2. 2, Brotherhood,
3. 3
4. Valhalla

29.07.2026 18:05
1.6
odpowiedz
lis22
102
Generał

Halabarda Geralta Odysei jeszcze nie wymęczyłem, mam z nią ten sam problem co z Black Flag; za mało lądu, za dużo morza, pływania i bitew morskich + tutaj ląd jest bardzo rozdrobniony, bo to wyspy i nie lubię Kasandry, grałem Alexiosem ;)

Shadows ma świetnie wykreowany świat, fabuła jest ciekawa, bo mamy dwoje różnych bohaterów, którzy inaczej patrzą na świat ale i świat patrzy na Nich inaczej, szczególnie na Yasuke, który jest obcy w Japonii. Bardzo fajne są retrospekcje bohaterów, szkoda tylko, że jest tego tak mało, fajna jest misja z ceremonią parzenia herbaty albo ta z duchem zamordowanego mnicha, misje towarzyszy też są fajne, np. tego chłopca, szkoda tylko, że zmarnowano wątek Ody bo szybko zginął. Aha, klimat robi też świetny japoński dubbing.

29.07.2026 18:08
1.7
odpowiedz
Buroki
20
Legionista

lis22 To co powiedziawszy nie lubię odgrzewanych kotletó

30.07.2026 15:25
1.8
odpowiedz
Halabarda Geralta
35
Generał

lis22

Akurat w Odysei ląd i morze mają idealne proporcje a misje morskie praktycznie w zdecydowanej większości nie są obligatoryjne. Dla mnie to najlepsza część serii (w nowe Black Flag nie grałem jeszcze ale pierwowzór z 2o13 czy kiedy to było podobał mi się niewiele mniej jak Odyseja). Fabularnie i gameplayowo Odyseja imo jest pierwszorzędna. Sam grałem Kassandra i uważam że to jeden z najlepiej wykreowanych protagonistów w grach pomimo jej przeciętnego wyglądu. Szczerze ja polubiłem.

Shadows mi się średnio podobało. Świat wykreowany pięknie ale konieczność rozgrywki dwoma postaciami kompletnie zburzyła mi imersje. Co do fabuły mam odmienne zdanie - najgorsza w serii. To samo z yasuke który kompletnie nie pasuje do tej gry. Dla mnie ta część to regres (poza grafiką) serii. W Odyseje potrafiłem grać 1600h a przechodziłem ją raz. Shadows zajęło mi niespełna 140h i kończyłem je już bardziej z obowiązku.

Edit - W Odyssey grałem nie korzystając nawet raz z szybkiej podróży. Perfekcyjne doświadczenie zupełnie zmieniające przygodę w najbardziej pozytywnym rozumieniu.

post wyedytowany przez Halabarda Geralta 2026-07-30 15:30:04
30.07.2026 16:12
1.9
odpowiedz
lis22
102
Generał

Halabarda Geralta Mi w Odysei przeszkadzała jeszcze "Diabloizacja" gry, czyli dziesiątki jeśli nie setki różnokolorowych itenów oraz Ci łowcy, którzy latali za nami po mapie.

Dwoje bohaterów w Shadows to bardzo dobry pomysł, ponieważ w końcu nie mamy przekokszonego głównego bohatera, jak w Valhalli, gdzie Eivor jest jednocześnie wielkim, zwalistym i silnym wojownikiem, wikingiem, oraz zwinnym i szybkim asasynem, co jest niewiarygodnie i dla mnie właśnie burzy imersję gry, gdyż jest to bohater niewiarygodny nawet jak na grę SF. W Shadows to Naoe jest tym zwinnym, szybkim asasynem ale nie jest zbyt dobra w otwartej walce, natomiast Yasuke to istny czołg ale nie radzi sobie ze wspinaczką i akrobacją, np. lina po której przejdzie Naoe pęka pod Jego ciężarem a z wysokości spada z gracją worka z ziemniakami ;)
Fabuła jest dla mnie typowa dla tej serii i Odyssey, dla mnie też się niczym szczególnym nie wyróżnia, Shadows nie zawiera też elementów Fantasy i mitologicznych i nie zmusza graczy, np. do odwiedzin w Asgardzie, co jest najsłabszym elementem Valhalli, choć w Odyssei elementy Mitologiczne są bardziej naturalne i lepiej rozwiązane.

29.07.2026 16:52
adam607a
2
2
odpowiedz
adam607a
69
Pretorianin

Assassin's Creed mają dobre fabuły? Kolejna część też będzie jak poprzednie części.

29.07.2026 17:39
3
4
odpowiedz
katai-iwa
74
Legend

Kilka lat temu bym czekał na tego Asasyna, dziś nie wiem czy ubi da radę zrobić dobry tytuł.

29.07.2026 18:06
4
odpowiedz
4 odpowiedzi
Buroki
20
Legionista

Nie mogliby zrobić okres I wojny światowej lub nie wiem drugiej i tępić aliantów :)

29.07.2026 22:11
Persecuted
4.1
odpowiedz
Persecuted
170
Adeptus Mechanicus
PLUS

To by wyszła z tego strzelanka, a w tej serii raczej nie o to chodzi.

30.07.2026 10:38
PanDaneX
4.2
odpowiedz
PanDaneX
24
Generał
PLUS

Persecuted niekoniecznie. Pomijając to że granie niemiaszkami podczas 2wś byłoby niesmaczne to mogliby zrobić coś na wzór The Saboteur.

30.07.2026 11:13
Persecuted
4.3
odpowiedz
Persecuted
170
Adeptus Mechanicus
PLUS

PanDaneX Ale The Saboteur było właśnie w dużej mierze strzelanką, w pewnym sensie klonem GTA WWII. W takim settingu można zapomnieć o dźganiu ludzi ukrytym ostrzem czy walce bronią białą. To znaczy można próbować, ale wystarczy jedno wykrycie i zaczyna się prucie do gracza z MP40, na co gracz musi odpowiedzieć tym samym, zamiast szarżować na lufy karabinów i pistoletów maszynowych z mieczem czy toporkiem, bo to nie miałoby sensu i psułoby logikę świata. Broń automatyczna to absolutna bariera, której ta seria nigdy nie powinna przekroczyć, chcąc zachować swoją tożsamość.

post wyedytowany przez Persecuted 2026-07-30 11:16:30
30.07.2026 14:41
4.4
odpowiedz
katai-iwa
74
Legend

Buroki Ubi nie odważy się na grę w czasach 2wś, gdzie gramy szwabami. Tak naprawdę bezpieczny Asasyn z niemiaszkami w roli głównej to albo ŚCR albo śmierdzące prusy, wybrali to pierwsze.
I wś to chyba za późny okres na grę z tej serii, już ludzie stękali na Syndicate.

30.07.2026 06:59
5
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Fawkulce
6
Chorąży

Odkręcają wszystko co woke, tylko jest jeden mały problem... Hexe ma protagonistke ;) muszą uważać żeby się z tego drugie gow laffy nie zrobiło ;)

30.07.2026 07:29
-=Esiu=-
😱
5.1
3
odpowiedz
-=Esiu=-
227
Everybody lies
MAX

Fawkulce To w nowym Asasynie ma być kobieta?????????😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱

apage, satanas! Apage, Satanas!!! APAGE, SATANAS!!!!!!!!!!!!

30.07.2026 09:40
Persecuted
5.2
odpowiedz
Persecuted
170
Adeptus Mechanicus
PLUS

Odkręcają wszystko co woke, tylko jest jeden mały problem...

Gdzie tu jest jakieś odkręcanie czegokolwiek, skoro nic się w grach nie zmieniło? Wychodzą takie same jak rok, dwa czy trzy lata temu, a wy ogłaszacie "odwrót woke". Co jest symptomem tego odwrotu? Wasi guru tak ogłosili i już wiecie co macie myśleć?

muszą uważać żeby się z tego drugie gow laffy nie zrobiło ;)

A to nowy GoW już wyszedł? Ale ten czas zapier...dziela.

post wyedytowany przez Persecuted 2026-07-30 09:45:29
30.07.2026 09:35
Sepecha
6
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

Mam nadal do ukończenia Valhallę, Shadows nadal nieruszone. Niedawno wymaksowałem Mirage, jesienią wrócę sobie do ukochanego Unity, a nadal mam na horyzoncie Resynced i kilka starszych odsłon, jak dla mnie może wyjść nawet i w 2028. Byle była dopracowana i fabularnie choć trochę angażująca.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl