Komentarze do wiadomości: Nowe porównania graficzne Crimson Desert pokazują grę na PS5 i PS5 Pro. Specjalista zademonstrował też ray tracing

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
20.03.2026 13:22
NOWAHUTANACZASIE
1
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
26
Generał

Ależ tak gra jest mega prześwietlona, i w ogóle taki trochę jakiś plastik.                              
Dobrej zabawy kto gra!:)

20.03.2026 13:28
2
1
odpowiedz
robertoV
25
Generał

Mam tylko nadzieje, że reszta efektów, jak cienie i sso będą dostępne w dlc do kupienia.

20.03.2026 16:51
3
odpowiedz
dwrrr
52
Pretorianin
20.03.2026 23:13
Link
😂
4
odpowiedz
Link
36
Senator

Via Tenor

Dawno nie widziałem gry AAA, co są aż tak źle zrobione, jeśli chodzi o grafiki i inne elementy rozgrywki. Widzę, że nic nie robią w ogóle, jeśli chodzi o cieni i światło bez pomocą RT i RR. XD

post wyedytowany przez Link 2026-03-21 01:01:30
21.03.2026 17:19
5
odpowiedz
zerr10
106
Konsul

Link to samo zauważyłem toż to ta gra bez RT wygląda jakby w ogóle nie miała oświetlenia i cieni przecież to można było by osiągniąc bez tego rt to jest niepokojące że gry praktycznie bez rt i innych bajerów wyglądają po prostu źle tzw. puste * te całe RT zdaje się że to chwyt marketingowy NVIDIA szkoda gadać czuje w ty rękę NVIDIA bo coraz bardziej widać że gry które nie włączą opcji RT po prost źle wyglądają NVIDIA zaczeła mocno manipulować grafiką i to jak są tworzone gry najlepszym tego przykładem jest DLSS 5 który już ma kompletnie zmieniać grafikę tylko jakim kosztem pieniędzy użytkowników i kosztem zużycia procesu graficznego nie wspominają że zapewne DLSS 5 nie będą obsługiwały wszystkie kart RTX a co to dopiero mówić o AMD nawet jeśli to pewno muliło by to jak nie wiem to tak jakbyś emulował grę tyle że na PC..... za dużo ingerencji tych firm w tworzenie grafiki w grach co zaraz nie będzie że gra bedzie miała tylko szkielet grafiki koncepcyjnej a cała reszta będzie generowana przez A.I i RT... bo raczej nie wielu będzie stać na to aby kupić kartę za 12 tysięcy by to uciągnąć a reszta nawet nie będzie miała opcji by to włączyć bo nie będzie miała odpowiednio mocnej karty graficznej szkoda gadać to tak jakby developerka uwsteczniała się graficznie.... to takie przymuszanie ludzi do kupowania nowych kart graficznych z roku na rok spójrzcie na przykład Serii RTX 4000 w jednym roku była a zaraz potem szybko zniknęła bo pojawiła się Seria RTX 5000 CHOĆ te karty tak bardzo się nie różnią od siebie jedynie tym że rtx 5000 ma te całe GDDR7 co właściwie zapewne jest także chwytem marketingowym prędkość fps zależy zapewne przede wszystkim od tego jak optymalizują grę i na tyle na ile Nvidia pozwoli bo ma się wrażenie jakby Nvidia wykupywała cały ten rynek gier...

21.03.2026 17:31
6
odpowiedz
zerr10
106
Konsul

widziałem te DLSS 5 na obrazach RE9 i Hogworts legacy niektóre obrazy nieźle wyglądają ale większość jak by to powiedzieć wygląda na plastik taki plastuś zrobili z gier szkoda gadać ale coraz mnie wygląda to naturalnie... jak z jakiegoś wosku jak z jakiegoś horroru...
no popatrzcie sobie na tą starszą panią z hogworts legacy z jednego z obrazów DLSS 5 brak naturalności  Nvidai za dużo miesza w grafice dążą chyba do jeszcze większego monopolu na własność by dyktować ceny rynku.

27.03.2026 02:23
baltazar1908
7
odpowiedz
baltazar1908
47
Generał

Skończe Death Stranding 2 na pc, dopiero bede grał.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl