Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Resonance: A Plague Tale LegacyWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowa karta graficzna padła po 11 dniach. Właściciel RTX-a 5070 Ti twierdzi, że Gigabyte go ignoruje

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
02.09.2026 11:03
OSSA14
1
odpowiedz
OSSA14
121
Pretorianin

Może ktoś doradzi jak reagować jak karta na gwarancji padnie? Jakich sformułowań unikać, czy wysyłać w oryginalnym opakowaniu?

02.09.2026 11:08
PanDaneX
1.1
odpowiedz
PanDaneX
23
Generał

OSSA14 nie tyle co w oryginalnym a bezpiecznym :D i średnio powinny ich interesować twoje sformułowania. Karta przestała działać i tyle. Osobiście jestem zwolennikiem kupowania sprzętu przez sklepy stacjonarne, może i troszkę drożej wychodzi ale reklamacja przebiega sprawniej.

02.09.2026 11:48
mir.ko
1.2
odpowiedz
mir.ko
96
amd platform

Kupuje w sklepach polskich przez internet. Ale gwarancje robiłbym zawsze bezpośrednio u producenta. W czym niby sklep miałby pomóc? Co innego gdy kontakt z serwisem jest utrudniony.

To już wybór klienta. Oczywiście łatwiej jest po prostu podjechać do sklepu.
Gwarancja bywa dłuższa u producenta niż w sklepie, często po rejestracji produktu.

post wyedytowany przez mir.ko 2026-09-02 11:52:50
02.09.2026 11:51
1.3
odpowiedz
pawel1812
83
Generał

OSSA14
Jeśli kupujemy w Polsce i jest to sprzęt słabej marki jak gigabyte to nie odsyłać na gwarancje, tylko skorzystać z rękojmi. No chyba, że 2 lata minie. Jak sklep ma jakiekolwiek obiekcje co do takiego załatwienia sprawy, to postraszyć zgłoszeniem sprawy do UOKiKu.
Sprzedawca nie ma prawa odmówić rękojmi. Szczególnie w 1 roku użytkowania nie może Ci powiedzieć, że towar z Twojej winy został zniszczony. Może to dłużej potrwać/musisz być zmuszony do wypełniania papierów, ale w razie czego stronę sprawy masz w Polsce, a nie w Chinach...

02.09.2026 11:56
1.4
1
odpowiedz
pawel1812
83
Generał

mir.ko
Jak masz sklep stacjonarny, to masz większą gwarancje na to, że nie zwinie się 2 tygodnie po sprzedaży... Jak ktoś dłużej sprzedaje, to w sumie też nie ma takiego problemu. Oprócz gwarancji masz rękojmie. Gwarancji może producent odmówić, rekojmi do roku sklep nie bardzo... No chyba że się zamknie...
Problem jest ze sklepami chińskimi, które mają gdzieś prawo w Polsce... Taki np. Bamboo lab ma oficjalny sklep w chinach i kupujesz u nich sprzęt 2-3 stówki taniej, ale jak zgłaszasz gwarancje, to oni mają na Ciebie wywalone.

post wyedytowany przez pawel1812 2026-09-02 11:57:07
02.09.2026 12:07
mir.ko
1.5
odpowiedz
mir.ko
96
amd platform

Gigabyte to słaba firma?
Dla mnie z Asus i Msi - czołówka.

02.09.2026 12:10
1.6
odpowiedz
toyminator
103
Legend

OSSA14 JA wysyłałem po prostu do sklepu w którym kupiłem. Była jeszcze na gwarancji, dostałem zwrot bo takiej juz nie było. Musiałem dopłacić stówkę na inną trochę lepszą. Wolę wysyłać przez sklep w którym kupiłem, wtedy nie ma większych problemów. Chociaż wcześniej lepiej iść do serwisu żeby dostać kartkę co się zepsuło.

02.09.2026 11:05
PanDaneX
2
4
odpowiedz
PanDaneX
23
Generał

Pojawiło się także kilka głosów wytykających decyzję, jaką podjął internauta: wysłanie z powrotem karty, ponieważ nie podobało mu się, jak wyglądał sprzęt po nałożeniu kitu termoprzewodzącego. zrobili fuszerę to niech ogarniają temat a nie że przyślą jakiś wylew i liczą że klient będzie miał to w doopie.

02.09.2026 11:38
ivelios666
3
odpowiedz
ivelios666
18
Chorąży

Czasem tak jest, że trafia się akurat na model z defektem. Jeśli chodzi o Gigabyte to mam GTX 650, 1050 Ti i aktualnie od niedawna 9070 XT. Dwie pierwsze działają po dziś dzień, zero problemów, zero reklamacji/gwarancji. A defekty to mają niezależnie od marki. W płycie Asus X99 serwis (po pierwszym serwisie) napisali wprost, że płyta ma defekty fabryczne, udało się zabezpieczyć przed kolejnymi problemami, jednak przy dłuższym czasie używania mogą wystąpić inne problemy.... i tak się stało, że cały układ płyty się spalił (była analiza w serwisie).

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl