Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowa gra twórców Elden Ring ma zaoferować na start aż 14 postaci. FromSoftware stanęło na głowie, by każdy bohater The Duskbloods był unikalny i makabryczny

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
18.08.2026 19:13
NOWAHUTANACZASIE
1
1
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

Jestem fanem FS, oni będą się musieli postarać, znaczy nic nie muszą, ze swoją następna grą single player.
Phantom Blade zapowiada się na tytuł, który całkowicie pozamiata wszystkie soulslajki nie od From Sfotware, a i takie chociażby Sekiro, z całym dla niego szacunkiem, wygląda jak stary biedny kuzyn przy Phantom 😅😜
To szaleństwo parowania. Szybka, warta akcja, zajebista filmowość i jeszcze lepsze animacje. Hats off.

post wyedytowany przez NOWAHUTANACZASIE 2026-08-18 19:14:35
18.08.2026 22:44
karyol.kj
1.1
1
odpowiedz
karyol.kj
23
Legionista

NOWAHUTANACZASIE Phantom Blade to nie jest soulslike i nawet nie zapowiada się żeby był jakkolwiek podobny do soulsów. Raczej będzie to czysty slasher w stylu DMC. Może będzie dobrą grą, ale definitywnie nie będzie żadnym pogromcą soulslike'ów. Wręcz jako fanatyk soulsów jestem do niego sceptycznie nastawiony bo to za co uwielbiam soulsy to zdecydowanie wolniejsza rozgrywka. Nie preferują dynamicznych gier, gubię się w nich i nie nadążam za rozgrywką.

18.08.2026 23:08
NOWAHUTANACZASIE
1.2
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

karyol.kj Nie będę się spierał, bo to nie ma znaczenia, soulsopodobne, poprawka.
To może Onimusha jest bardziej dla Ciebie? Tam jest zdecydowanie bardziej wolne tempo, pojedynki są bardziej taktyczne, wyważone bym powiedział. No ale uniki, parowanie to znów jest szybkość/refleks czyli rzeczy które jednak są domeną soulsów itp itd
Z drugiej strony jeśli w Phantom Blade jest parowanie, to jak dla mnie, to też jest taktyk, a już na pewno w połączeniu z unikami. Z resztą umówmy się soulsy to są gry zręcznościowe w dużej, dużej mierze.
No a w Phantom Blade tempo jest mega podkręcone, co faktycznie wprowadza element chaosu, którego sam nie jestem fanem, choć w Sekiro czy Wuchang też bywa szybko przy kilku bossach.

19.08.2026 07:16
karyol.kj
1.3
odpowiedz
karyol.kj
23
Legionista

NOWAHUTANACZASIE Tak Onimusha jest zdecydowanie bardziej dla mnie, w wersji demo bawiłem się wyśmienicie, a co do Phantom Blade to pewnie szybko się nie przekonam bo nie zamierzam zapłacić 300zł za grę na premierę, jedyne co mogę powiedzieć to że trailer wygląda mega widowiskowo co ogląda się fajnie, ale jestem sceptycznie nastawiony właśnie do tego szybkiego tempa i chaosu o którym piszesz. Mam nadzieję że moje obawy są niesłuszne i będzie to świetna produkcja tak jak Sekiro.

19.08.2026 12:45
NOWAHUTANACZASIE
1.4
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

karyol.kj wkrótce się okaże:)

19.08.2026 05:31
Drzesaru
2
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Drzesaru
88
Konsul

14 postaci na start, a w Nightreign nadal 10 i to z dodatkiem. Porzucili prawdziwy diament...

19.08.2026 09:02
2.1
odpowiedz
nazgul-r4jdowi3c
1
Pretorianin

Duskbloods porzucą jeszcze szybciej.

19.08.2026 19:01
Drzesaru
2.2
odpowiedz
Drzesaru
88
Konsul

nazgul-r4jdowi3c Ale to jest naprawdę irytujące, bo Nightreign jest świetne i zrobione przez poboczny zespół, więc czemu nie mogą kontynuować wsparcia? Zresztą jakoś miesiąc po premierze zrobili ankietę, w której chcieli usłyszeć co można by było dodać i zmienić. Czyli mieli jakieś plany, ale z jakiegoś powodu ostatnia większa rzecz dodana do Nightreign to wersja suwerena mroku dla 7 walkirii i było to w grudniu...

23.08.2026 15:26
2.3
odpowiedz
nazgul-r4jdowi3c
1
Pretorianin

Porzucą jeszcze szybciej, bo to ex na switcha. Fakt faktem, że ludzie będą chcieli sprawdzić gierkę, ale nie sądzę, że Duskbloods stanie się system sellerem. Raz, że musisz kupić konsolę, potem grę, potem opłacić granie w sieci i prawdopodobnie kupić lepszy kontroler. Nie grałem, ale sterowanie w trybie przenośnym będzie raczej upierdliwe, w doku pewnie będzie lepiej. Tam jest masa skakania, dashowania, jakieś combosy. Nie wydaje mi też się, że gra odniesie jakiś większy sukces. Miyazaki pewnie będzie testował kolejne rozwiązania do gry singleplayer, która na 99% już powstaje.

Poza tym Duskbloods wydaje się grą jeszcze szybszą niż Nightreign. Może chociaż optymalizacja będzie dobra skoro wychodzi tylko na Switcha.

Miesiąc po premierze wszyscy o tym zapomną.

post wyedytowany przez nazgul-r4jdowi3c 2026-08-23 15:29:54
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl