OMG są i tanki, pokemony, jazz Jackrabbit. Zdążyłem już zapomnieć że te gry istniały...
Via Tenor
Staro to się czuje jak myślę, że GOL startował 25 lat temu, ja byłem na 2gim roku studiów, a E3 2005, które pamiętam jak wczoraj, co do sekundy, było 21 lat temu.
Staro to pojęcie względne, gry z 2001 roku wydają mi się stare, za to te z 2007 wyszły dosłownie wczoraj, czasem się łapię, że jakaś nowość, którą ciągle odwlekam na następny weekend potrafi mieć z 15 lat.
Ja z kolei mam taką "dziurę" dla gier z lat 2001-2003 . Nie miałem sprzętu żeby w nie grać i z zazdrością patrzyłem na młodszych kolegów co właśnie pokupowali pierwsze pcty i grali w Morrowinda czy robili bullet time w Max Payne.
Dopiero w 2003 zrobiłem upgrade i nadrabiałem, ale nie wszystko zdążyłem, bo nowe gry jak far cry , czy NFS underground a nawet Gothic 2 miały lepsza grafe i wciągały na całe noce :p
Pamiętam jak przeglądałem Wielką Encyklopedie Gier - gra po grze i zapisywałem w co chciałbym zagrać.
Kurczę, chciałbym odnaleźć tę listę i zagrać w te gry
Nie lubie Cię :-( ja swojej nie mam :-(
Ostatnio jedną grę sobie z listy przypomniałem, ale kurcze, było ich dziesiątki
https://www.gry-online.pl/gry/the-sting/zd1d17
Kurde, po dziś dzień w wiele klasyków nie zagrałem bo mnie stać nie było.
Ostatnio też przypomniałem sobie gre z Amigi, w którą grałem u sąsiada - Pang, wyłapałem, że zrobili remake, kupiłem od razu, best night ever!