Komentarze do wiadomości: Nintendo ma pracować nad nową wersją Switcha 2. Chcieliby jej wszyscy gracze, ale będzie dostępna tylko w Europie, przynajmniej na początku

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
20.03.2026 17:27
WeCreateWorlds
1
6
odpowiedz
WeCreateWorlds
12
Konsul

Przy całej krytyce UE, to jednak na tym polu, ale także w przypadku udanego wdrożenia do porządku prawnego inicjatywy stop killing games oraz w przypadku uniwersalnego standardu ładowarek - są to - przynajmniej na pierwszy rzut oka - regulacje idące w dobrym kierunku.

Ostatnio też u Rysława Andrzej Muzyczuk opowiadał też o przeznaczonym na rynek UE modelu laptopa Lenovo, który właśnie z tego powodu, miał możliwość wymiany wszystkich istotnych elementów.

post wyedytowany przez WeCreateWorlds 2026-03-20 17:29:46
20.03.2026 17:32
1.1
2
LoneBleidd
12
Legionista

WeCreateWorlds Pamiętasz może co to było za Lenovo? Na szybko przejrzałem tematy filmów Rysława i nie mogę znaleźć nic po tytułach, a na oglądanie nie mam czasu.

20.03.2026 17:35
WeCreateWorlds
2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
WeCreateWorlds
12
Konsul
Wideo

LoneBleidd

https://youtu.be/DvbnfLTohdw?si=drQHR3sBMgOlwQYm

Lenovo Thinkpad T14 gen. 7 - rozebrali go na serwisie iFixit i dostał wysoką ocene.

post wyedytowany przez WeCreateWorlds 2026-03-20 17:40:28
20.03.2026 17:59
2.1
1
LoneBleidd
12
Legionista

WeCreateWorlds Dzięki! Naprawialność i modyfikowalność trzeba doceniać i wspierać.

20.03.2026 19:17
Marky
3
3
odpowiedz
Marky
34
Generał

To dziwne, że od razu po prostu takiej nie wprowadzili. Przepisy są od 2023 znane więc już mogli dostosować.
I z tego co widzę w poradniku od ifixit wymiana baterii i czegokolwiek innego jest trudna, więc sporo będą musieli zmienić. Już chyba lepiej im w 2027 wprowadzić rewizję konsoli, jakieś v2.
https://www.ifixit.com/Guide/Nintendo+Switch+2+Battery+Replacement/190141

Sam bym w Switchu 2 chyba nie dał rady wymienić baterii, a robiłem to w Switchu Lite, 2DSie XL, wymieniałem ekran i głośnik w Game Boyu Color, górny ekran z taśmą w DSie i analoga w PSP 2000 plus koledze kiedyś wymieniałem napęd w PS3 Slim, więc jakieś tam doświadczenie mam.

post wyedytowany przez Marky 2026-03-20 19:18:51
20.03.2026 21:21
4
odpowiedz
3 odpowiedzi
Koczkodan
1
Chorąży

Kto normalny kupuję tę konsolę? tam coś jest poza to kolejnym raz odgrzewanym marianem i poksami oraz zeldą

20.03.2026 22:20
4.1
1
CyberKiller
6
Legionista

Koczkodan jest to handheld który wytrzymuje na baterii (S1 OLED) granie przez niemal całą podróż z południa na północ Polski. Nie mam żadnej sympatii do marek własnych Nintendo (może poza Kirby), ale porty Dooma i Quake'a i wielu innych gier chodzą wystarczająco dobrze żeby zapewnić zabawę.

21.03.2026 01:59
4.2
1
pawel1812
79
Generał

CyberKiller 
Tylko pociągi mają gniazdka, auta też, więc potrzeba długiej pracy baterii jest taka sobie... Zreszta jesteś w stanie tyle trzymać tą konsole w rękach ? Bo ja mam SteamDecka, ręce odpadają dużo szybciej, niż bateria.

21.03.2026 09:56
4.3
Koczkodan
1
Chorąży

CyberKiller Lepiej już steam decka kupić

20.03.2026 22:36
Racja
5
1
odpowiedz
Racja
12
Konsul

Ta konsola nie ma w sobie nic co jako posiadacza switcha 1 skłoniłoby mnie do zakupu.

Nintendo zaraz będzie miało ten sam problem co reszta. Brak bengerow! Róbcie gry do cholery.

20.03.2026 23:28
WolfDale
6
odpowiedz
WolfDale
96
~sv_cheats 1

I bardzo dobrze, pewnie producenci będą ograniczać jakieś elementy. Ale skoro w PSP, NDS, GBA SP itd. bez problemu dało się wymienić ogniwo to tak samo powinno być w aktualnych sprzętach.

Skoro będą musieli tak przebudować konsolę, to na bank będzie to model V2 na co liczę. Mam nadzieję że naprawią wszystkie bolączki, a może i jakiegoś Lite zrobią przy okazji. Mam nadzieję tylko w przypadku tego drugiego że tym razem dadzą opcjonalną możliwość podpinania do TV.

I to samo powinno również spotkać laptopy, wyjmowane ogniwo jak jeszcze dziesięć lat temu i prosty demontaż klapki z dostępem do niezbędnych podzespołów laptopa jak RAM, dyski, bateria od BIOS, karty WIFI czy wentylatorów. Bo aktualne laptopy jak mam jakiegoś otworzyć to czasem mam ochotę wsadzić sobie wkrętak w oko z milionem śrubek i idiotycznych zatrzasków. Apple pewnie ma już sraczkę i kombinuje co by tu zrobić żeby ktoś sobie bateryjki nie wymienił.

Zabawne że coś co było normalnym standardem i rozumem człowieka teraz musi być wymuszane przez prawo...

post wyedytowany przez WolfDale 2026-03-20 23:29:14
21.03.2026 09:27
7
odpowiedz
2 odpowiedzi
ŁeJery
1
Junior

Czy możecie przestać używać słowa pstryczek jako tłumaczenie switch. Switch powinno się tłumaczyć jako przełącznik konsola bowiem była ewenementem który pozwalał na przełączanie trybu stacjonarnego i mobilnego.

21.03.2026 14:17
7.1
Mialun
1
Legionista

ŁeJery czy ja wiem język jest elastyczny i wiele określeń powstaje jak jest potrzeba

21.03.2026 22:48
WolfDale
7.2
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Pstryczek jest sympatyczne, lubię to określenie.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl