Komentarze do wiadomości: Niespodzianka: na Steam nagle zadebiutowało 27 gier z uniwersum Warhammer Fantasy i Warhammer 40K. To „dziedzictwo dla przyszłych pokoleń”

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
14.04.2026 10:10
1
odpowiedz
Napiety.7lumik
1
Junior

Wiele lat na to czekałem... i się nie doczekałem. Kupiłem je jakiś czas temu na tej drugiej platformie na G. Nie miałem tam konta, założyłem tylko dla Dark Omen, ostatnio go przeszedłem, pierwszy raz od 1997?? 
Steam się mocno spóźnia a szkoda bo głównie go używam. Czekam na Steel Panthers czy Wings of fury :)
 co ciekawe mają starą grę jeszcze z czasów C64 - Steel Thunder.

14.04.2026 10:15
Fyrdraka
😊
2
odpowiedz
Fyrdraka
12
Konsul

Muszę przyznać, że to co robi SNEG od wielu lat to naprawdę super sprawa. Przywracają masę klasycznych gier, często usprawniając je tak aby działały na aktualnych sprzętach. Niestety stanowią przez to dużą konkurencję dla GOG...

Osobiście bardzo polecam Space Hulki. Gry kilka lat temu zniknęły z dystrybucji (zapewne przez kwestie licencyjne) a to naprawdę bardzo solidne i klimatyczne adaptacje planszówek.

Sam zawsze chciałem sprawdzić Mark of Chaos, w końcu będzie okazja.

post wyedytowany przez Fyrdraka 2026-04-14 12:15:55
14.04.2026 10:34
Sarafan
3
odpowiedz
Sarafan
41
Konsul

GOG masowo traci swoje i tak nieliczne exclusivy. To zła informacja dla polskiej platformy. Co do zasady jestem przeciwny polityce exclusivów, ale martwi to, że GOG ma coraz mniej atutów w swoich rękach. To nie tylko gry z uniwersum Warhammera. Jakiś czas temu na Steam zawitały klasyczne RPG-i z cyklu Gold Box i Silver Box. Może nie byłoby w tym nic niezwykłego, gdyby nie to, że są to wersje ulepszone względem tych na GOG-u. A przecież to polska platforma chwali się dobrym wsparciem dla starszych tytułów.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl