Musze przejrzeć te mody do cyberpunk 2077 bo do Fallout nic nowego nie ma ostatnie to Misery Island do Fallout 4 jakieś 6-7 tygodni temu ostatnio szukam do Witchera 3 i jest bardzo ok.
I bez tego moda da się grać nomadem i corpo w jednym , ja mam po stworzeniu kobiety corpo i zaraz potem jestem z nomadami po wstępie i zdobyciu chipa , od samego początku to nic nie daje chyba że autor moda sam zrobił nowy początek i w ten sposób zmodyfikował grę naruszając własność intelektualną twórców mod może zmienić mały fragment a prolog gry taki nie jest .
Gra jest bardzo popularna (wyniki na streamingach i YT, poczytność na portalach, wątki na socjalach, liczba grających osób) więc artykuły się tworzy bo się czytają, bo gracze są zainteresowani.
Na Steam 24k peak to 60k graczy a spora cześć ma na GOG bo pierwsze dostępne preordery były z GOGa.
Co w wypadku gry stricte single player, bez żadnej opcji multi jest wynikiem fenomenalnym. Fallout 4 pomimo gigantycznego skoku po premierze serialu ma raptem 46k. I to ile lat po premierze w wypadku gry aRPG.
Czy się to komuś podoba czy nie CP2077 jest jedną z najpopularniejszych gier cały czas utrzymującą duże zainteresowanie.
W gatunku RPG tylko BG3 ma więcej graczy, druga fenomenalna gra, ale trochę nowsza plus tutaj napędza liczbę graczy trochę genialny co-op. Ale BG3 to gra ewenement.