Komentarze do wiadomości: Nawet studenci filmoznawstwa nie potrafią już oglądać filmów w skupieniu, przypominają użytkowników Netflixa

Forum inne
Dodaj komentarz
02.02.2026 14:54
Kozzo
1
odpowiedz
Kozzo
105
czlowiekzwanyfoka

Zawsze byłem wkurzony na wszystkich co siedzą w telefonach, w końcu okazało się, że sam jestem nie lepszy. Telefon pokazał 4h plus tablet godzinę, w zasadzie oglądając telewizor nie wiedziałem co się dzieje w serialu czy filmie często przewijałem wstecz bo łeb w telefonie.... np po co sprawdzałem 40x pogodę ? dzisiaj mam telefon włączony tylko na sieć komórkową, używanie aplikacji do minimum , typu bank, zakupy, nawigacja... tyle, zszedłem do 20 minut ;) od 19 do 7 rano jestem offline w niedzielę włączam telefon tylko wieczorem na kilka minut znajomi wiedzą, reszta jest nieważna. Mam tylko FB bo potrzebuję do informowania.

02.02.2026 15:06
Xsardass
1.1
Xsardass
163
The Next Pirate King!

Kozzo Zazdro. Ja zauważyłem że czytam na telefonie, oglądam na telefonie, uczę się na telefonie, gram na telefonie, słucham muzyki na telefonie....a bez niego nie mam co robić w domu. Wszystkie moje zainteresowania obijają się o świat cyfrowy.

02.02.2026 15:03
Kwiliniosz
2
odpowiedz
Kwiliniosz
79
Konsul

Gdy byłem w ogólniaku nasz wiekowy nauczyciel historii nazywał nas dziećmi betonu i telewizji. Jak nazwać obecne pokolenia uzależnione od smartfonów, tiktoka i dopaminy?

02.02.2026 16:00
3
odpowiedz
Moooras
138
Generał

Wywalić ze studiów i niech głowy nie zawracają. Proste. Najwyżej okaże się, że nie ma dość studentów, żeby utrzymać kierunek przy życiu.

02.02.2026 16:14
Wrzesień
4
odpowiedz
Wrzesień
76
Idiot Doom Spiral

Mnie tam zawsze studenci filmoznastwa wyglądali na takich, co nie lubią oglądać filmów.

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl