World's Edge kolejny rok z rzędu udaje, że Age of Empires 3 nie istnieje... po tym jak anulowali DLC do tej gry, które miało dodać cywilizacje Duńczyków i Polaków uważam, że nie zasługują na kupowanie ich nadchodzących DLC'ków!
I jeszcze dali wszystkim zawiedzionym dodatkowy policzek w twarz ogłaszając DLC, które bardziej niż do dwójki pasuje tematycznie do trójki i równie dobrze mogłoby być właśnie do niej, z takimi samymi frakcjami itd.
Nie anulowali, przyznali że takiego dlc w ogóle nie było w planach i twórcy aoe3de dali takie ogłoszenie bo chcieli pokazać cokolwiek xD
a ja ciągle gram w AoE 2 Exp: the Conquerors 1.4 wersja z 2000 roku i jakoś niechętnie patrzę na nowsze tytuły, może graficznie ciut lepiej to teraz wygląda ale reszta? jest wręcz identyczna. To samo się robi, takie same funkcje... więc po co przepłacać? nie rozumiem ludzi którzy kupują - "bo to nowe"... no i co z tego - skoro to odgrzewany kotlet?! nie ma ani jednej dodatkowej epoki, jest kilka cywilizacji nowych co nie ma większego znaczenia podczas rozgrywki, no i lepsza grafika i tyle. Moja gra zajmuje mi na HDD jakieś 400 MB a najnowsze? po kilkanaście, kilkadziesiąt GB! a robią to samo!. Nowe utraciły już tą "duszę" a jak ktoś chce fjny dodatek do AoE2 "Historia_Spartakusa to proszę. (na nowych wersjach nie wiem czy pójdzie). link: [link]