Słaby film, bazujący na sensacji i wyolbrzymiający wady Polaków. Powinniśmy być jak Amerykanie, chwalić się tym co mamy najlepszego a nie wypuszczać takie filmy
Jeśli dzięki filmowi o 40-50% wzrosła liczba zgłoszeń przemocy domowej to widać że był potrzebny i dotknął dużego problemu. Jeśli chociaż dla kilka kobiet albo mężczyzn skończy się koszmar to myślę że warto kręcić takie filmy. Widocznie wcześniej ofiary tego nie zrobiły s skłonił je do tego dopiero film.
"Dom dobry" to film dobry.
Tyle narzekania na ten film jakby miała to być prosta papka o patusach a jednak mało kto chyba zrozumiał motyw gaslightingu i umniejszania, który zmienia się w psychozę kobiety. Przez to całość to ciekawy chaos z interesującymi ujęciami.
Plusem są nawiązania do reszty filmów Smarzowskiego i nie chodzi tu o oglądanie "Dom Zły". To trochę jakby wszystko w tym samym uniwersum się działo, tylko postaci/aktorzy się powtarzają i mieszają.
Za to muzyka to klasyka ;)
https://www.youtube.com/watch?v=XWgehPzY-rE
Film masakra i bez szcześliwego zakończenia.
Byłem w kinie i film ok, ale koleżanki w pracy to w szoku były jak to obejrzały.
Zobaczyłem trailer #1 i ledwo wytrzymałem do końca. Zapowiada się na totalną nudę więc sobie daruję. Tekst o sylwestrze zerżnięty z filmu altetnatywy4.