Ten Painkiller z ubiegłego roku, to raczej nie jest uznawany za perełkę. Oceny na Steamie średnie, recenzja na GOL-u to 5/10. No chyba, że to pomyłka i chodziło o Painkillera od PCF.
Do listy można dorzucić też kilka dobrze ocenianych (wszystkie z ostatnich 10 lat):
McPixel 3
GameDec
Seven: The Days Long Gone
Shadow Warrior 2 i 3
Trek to Yomi
Chernobylite
The Invincible
Kangurek Kao (2022)
My Memory of Us
Postal Brain Damaged
Blood West
Project Warlock 1, 2 oraz Lost Chapters
Medium
RUINER 1 i 2
METAL EDEN
Hard West 2
Painkiller wywalony. Co do reszty... no nie wiem. Dla mnie takie tło wydawnicze. Nic czym by się można na poważnie chwalić. Trek to Yomi moooze.
Dokładnie. Same dobra. Ja bym jeszcze dorzucił/zasugerował:
Midnight Fight Express
The Beast Inside (Poza Cronos zjada każdą grę Blooberów na śniadanie)
Deep Sleep Trilogy
Puppet House (wysokie oceny)
The Way (polskie Another World)
Call of Juarez 2 i Gunslinger - obie lepsze od jedynki
Painkiller wywalony. Co do reszty... no nie wiem. Dla mnie takie tło wydawnicze. Nic czym by się można na poważnie chwalić. Trek to Yomi moooze
Starałem się wybierać te bardziej popularne. I osobiście mi się wydaje, że przynajmniej 3/4 tej listy jest bardziej popularne niż Heading Out czy spóźniony żart w postaci I Am Jesus Christ. ;)
The Blood of Dawnwalker jeszcze nie wyszło i nie wiadomo czy to będzie dobra gra.
Nowe gry, nie starsze niż 10 lat.
Wiedźmin 3? Dying Light? This War of Mine? Dead Island? Call of Juarez?
Też bym chciał, żeby ta ostatni miała góra 10 lat, ale niestety czas szybko leci.
W przypadku pierwszego Call of Juarez jednak trzeba by naciągnąć do 20 lat... Niestety. A pamiętam jeszcze zapowiedzi tej gry, gdy o Red Dead Redemption nikt (poza Rockstarem) nawet nie myślał.
To oczywiście Twoja lista, ale jeżeli chciałbyś na niej umieścić jakąś grę z tej serii, a która wyszła w ostatnich 15 latach, to uważam, że Call of Juarez: Gunslinger (2013) był całkiem dobrą gierką - moim zdaniem jest nawet najlepsza z całej serii; swego czasu po jej ograniu, na jakiś czas aż naszła mnie faza na Dziki Zachód.
Ja sobie te listy robię czysto dla zabawy, więc to nie coś super turbo akademickiego. Każdy input jest na wagę złota.
Gunslinger dodany. Dzięki.