Komentarze do wiadomości: Na 5. sezon Wiedźmina nie powinniśmy czekać zbyt długo. Showrunnerka wskazuje, kiedy możemy spodziewać się powrotu

Forum inne
Dodaj komentarz
04.11.2025 13:32
pieterkov
1
odpowiedz
pieterkov
161
Senator

To skoro zdjęcia zakończone to premiera wiosną 2026.

04.11.2025 14:51
2
odpowiedz
1 odpowiedź
mbwrobel
36
Centurion

Kończ waść, wstydu oszczędź...

04.11.2025 16:12
2.1
makaronZserem
49
Generał

Ten popularny frazeologizm jest często błędnie używany z pominięciem kontekstu, w jakim te słowa padły. Oznaczały „kończ waść, oszczędź mi wstydu”. Kmicic wypowiadając te słowa prosił, aby to jemu – wypowiadającemu je – przeciwnik zaoszczędził wstydu i zakończył upokarzanie go nawet za cenę ostatecznej przegranej. Zatem błędem jest zwracanie się tymi słowami do kogoś z intencją, aby przestał się sam kompromitować i sam zakończył sytuację, w której stoi na straconej pozycji, gdyż popełnia liczne, oczywiste błędy. Frazeologizm ten nie oznacza „przestań się kompromitować”, lecz „oszczędź mi dalszych upokorzeń i pozwól wyjść z honorem z ośmieszającej mnie sytuacji”. Jest to przyznanie się do przegranej i gotowość poniesienia konsekwencji oraz prośba o pewnego rodzaju łaskę ze strony zwycięzcy

04.11.2025 15:22
3
odpowiedz
Ningal
1
Chorąży

Ocena 5/10 Zdecydowanie najlepszy sezon ze wszystkich. Zwłaszcza za rolę Leo Bonharta którą aktor zagrał wyśmienicie, dokładnie takie wyobrażenie jakie miałem w książkach.

04.11.2025 15:37
MANTISTIGER
😂
4
odpowiedz
MANTISTIGER
88
Generał

Jedyne co jest fajne w nowyn sezonie produktu wiedzmino podbnym to Leo Bonhart i niech gra muzyka. Leo Bonhart - wszyscy fani Wiedzmina , szczury - cała obsada nowego Wiedzmina w raz szołranerką.

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl