Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Na 3 dni przed premierą mroczne RPG akcji z otwartym światem otrzymuje znakomite recenzje. Mortal Shell 2 to gra pod każdym względem lepsza od „jedynki”

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
17.08.2026 17:04
NOWAHUTANACZASIE
1
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
29
Generał

Już pisałem dzisiaj, po ograniu dema Mortal Shell 2, wszystko fajnie, system walki, projekt przeciwników. Grę zabija, jak dla mnie, jedna rzecz - wszystko szaro bure na jedno kopyto. Twórcy strasznie do serca wzięli sobie ideę monotematyczności. No i to mnie odrzuciło od tej gry, nie chce mi się chodzić po bardzo podobnych lokacja, wszystkie w tej samej szaroburości i beznadziei.
Nawet screen z tego newsa podsumowuje to o czym mówię. Szaro buro, z resztą wszystkie materiały z gry są w takim tonie.
Jest to ogólnie nieco dziwne, bo ten brak kreatywności w lokacjach i kierunku artystycznym w ogóle nie ma odzwierciedlenia w projektach wrogów i bossów, wręcz przeciwnie: niemilcy są różnorodni, fajnie wyglądają, mają klimat. Reszta to czernie, szarości, grafit. Lipa.
I na koniec, nieco ironizując, zakładam, że twórcy widzieli na oczy lokacje pokroju Irithyll w Mrocznej Dolinie (Dark Souls III), Caelid czy Nokron z Elden Ring albo Kapliczka Amany z Dark Souls 2.
Widzieli ale mieli w dupie haha;)

post wyedytowany przez NOWAHUTANACZASIE 2026-08-17 17:06:47
17.08.2026 17:45
Drzesaru
2
odpowiedz
Drzesaru
87
Konsul

Jedynka była tragiczna, więc dwójka nie miała prawa nie być pod każdym względem lepsza.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl