Na 190 dni przed premierą GTA 6, w siedzibie Gry-Online, w tajnej kanciapie po burzy mózgów, pseudoredaktorzy doszli do wniosku, że gra będzie kosztować tyle, co normalny tytuł AAA. Dlaczego? Bo gracze się wściekną, jeśli będzie drożej. Kurtyna! Następne rewelacyjne wiadomości już jutro.
Na 190 dni przed premierą GTA 6, w siedzibie Gry-Online, w tajnej kanciapie po burzy mózgów, pseudoredaktorzy doszli do wniosku, że gra będzie kosztować tyle, co normalny tytuł AAA. Dlaczego? Bo gracze się wściekną, jeśli będzie drożej. Kurtyna! Następne rewelacyjne wiadomości już jutro.
Nie wierzę w to i bardziej skłania się ku temu badaniu z wiadomości sprzed kilku dni:
Nawet w przypadku GTA VI, a nawet jeszcze bardziej bo to gra dla jak największej masy, to tak jakby nagle wystrzeliły ceny w McDonald’s albo Coca-Cola podrażałaby kilkukrotnie to popyt by tak spadł, że korporacje nie mogłyby sobie pozwolić na większe ceny.
I to wszystko na 190 dni przed premierą GTA 6! Niesłychane.
Ciekawe co sie wydarzy na 189 dni przed premierą GTA 6, Aż mnie ciarki przeszli na samą myśl
"Gracze zaakceptują wyższą cenę, ale jest granica"
No to ciekawe ile zaakceptują jak wystartuje marketing. Już się boję..
I cała teoria o tym, że dzisiaj wystartują preordery, że specjalnie z tej okazji w ps store do dzisiaj nie było żadnych promocji poszła się rypać
Ludzie dali 100 dolarów żeby zagrać w starfield kilka dni szybciej. 250 tys peak na steam był na tej wersji a na tej za 70 dolarów doszło tylko już 80 tys graczy i był peak 330. Większość grała w droższą wersję a to był gówniany starfield. Wyobraźcie sobie gta6.
Wciąż myślę że cena będzie w miare normalna, te 300zł, ale multik będzie osobno.
Kto jest gotów ten jest gotów.
Ja w GTAV zagrałem dopiero kiedy dawali za darmo i nawet nie skończyłem.
RDR2, na którego bardzo czekałem i który bardzo mi przypasował, kupiłem dopiero na PC jak zszedł do tych 80 zł.
Biorąc pod uwagę jak duże zaległości ma każdy gracz, ile fajnych gier rozdaje się za darmo czy wyprzedaje za grosze, nie widzę sensu rzucać się na jakąkolwiek grę w dniu premiery. Zazwyczaj jak się poczeka z tydzień/dwa to emocje zdążą opaść na tyle, że ani się człowiek obejrzy a miną 3 miesiące i pierwsza przecena. A im więcej osób tak zrobi, tym szybciej się ta przecena pojawi.