Komentarze do opinii: Miliony dolarów, znane nazwiska i zero gotowej gry. Największe katastrofy crowdfundingu wciąż bolą backerów

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
23.05.2026 09:55
1
1
odpowiedz
dobaczenko
69
Konsul

Z tego samego powodu przestałem kupować w EA. Większość nich nigdy nie wyjdzie, a jeśli nawet, to nie może nie dotrzymać obietnic. Czekam na premierę subnautiki, ale wiem że wcześniej nie wolno jej kupić. O mądrości takiego postępowania przekonałem się gdy wstrzymałem się z zakupem KSP2. Na steam mam ze 150 gier we wczesnym dostępie na liście życzeń, i pewnie ze 20 w bibliotece, niektóre od 10 lat

24.05.2026 13:02
1.1
odpowiedz
Procne
93
Generał

dobaczenko dlatego gry w EA kupuje się nie dla obietnic tylko dla obecnego stanu gry. Jest sporo gier, które wychodzą w EA i już na starcie są warte swojej ceny

23.05.2026 10:01
😂
2
6
odpowiedz
Asmodeus
56
Senator

No i jest jeszcze scam citizen

23.05.2026 13:50
3
odpowiedz
Bikson
9
Legionista

Franko 2?

23.05.2026 13:59
grish_em_all
4
2
odpowiedz
grish_em_all
264
Grish

Ostatnią grą jaką kupiłem w EA był Planet Crafter - przy czym od samego początku widać było jasny i klarowny plan na rozwój gry, transparentność twórców i dobrą ich komunikację ze społecznością. I pewnie dzięki temu najzwyczajniej w świecie dowieźli - gracze wiedzieli czego mogą się spodziewać, a twórcy wiedzieli jakie są ich oczekiwania, no i trzeba przyznać że wszystko ostatecznie spięło się w fajną całość.

24.05.2026 07:59
5
3
odpowiedz
1 odpowiedź
NekoRei
4
Pretorianin

Shenmue to jest piękna gra. Każda część. Idziesz do gościa który ma informacje. On cię wysyła do innego który każe ci coś zrobić w zamian za to, że ci powie, że on to nic nie wie i wyślę cie do kogoś kto może wiedzieć a tamten zna ziomeczka który zna kogoś kto może wiedzieć gdzie znaleźć kogoś kto wie coś w temacie XD i tak to leci. W ten sposób po 3 częściach gry mamy dosłownie tyle z całej historii co inna gra by opowiedziała w 30min XD jednocześnie ciągle wykonujemy jakieś drobne prace dla tych ludzi lub po prostu faktycznie idziemy w grze do pracy. To jest trochę taka konstrukcja jak w survival horrorach, gdzie masz zamknięta bramę i musisz przez godzinę gdzieś łazić żeby znaleźć klucz. Shenmue stawia ci kłode pod nogi a bohater obchodzi planetę żeby znaleźć się po drugiej stronie.

24.05.2026 18:58
sonn
5.1
odpowiedz
sonn
96
Lubię gry!

NekoRei od lat mam ochotę w to zagrać.

24.05.2026 12:47
CJzSanAndreas
6
odpowiedz
CJzSanAndreas
58
Konsul

Stop internetowemu żebractwu.

24.05.2026 13:44
basil698
7
odpowiedz
basil698
86
Pretorianin

Jednym z większych kaszan był też NightCry. Twórcy zebrali niecałe 315 tysięcy dolarów na grę, która miała być duchowym spadkobiercą serii Clock Tower, a to co wyszło z kilkumiesięcznym opóźnieniem wołało o pomstę do nieba.

25.05.2026 10:19
8
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
ghosthasnohome
6
Legionista

Czemu piszesz do "facetów" nie lepiej już zmienić "słyszałeś" na "słyszeliście". Żenada.

25.05.2026 14:15
glodnylis
8.1
odpowiedz
glodnylis
3
Chorąży

ghosthasnohome pewnie i lepiej, ale czemu od razu "żenada" ?

25.05.2026 19:17
Pefrik
8.2
1
odpowiedz
Pefrik
46
Centurion

GRYOnline.plTeam

ghosthasnohome Odpowiedź jest prozaiczna - to kwestia przyzwyczajenia. Kiedyś preferowane było pisanie wprost do Czytelnika. Ty Czytelniku, który czytasz te słowa. Nie Wy, którzy czytacie, tylko Ty, bo do Ciebie tekst jest zaadresowany. Zwrot bezpośredni, tak mnie uczono i tak też algorytm Googla teksty podobno lepiej pozycjonował. Było to jednak dawno (i nieprawda!), a ja nie zaktualizowałem swojego stylu. Jeśli więc Ci to przeszkadza, to... sorka. Nie widzę jednak powodu, aby zmienić sposób zwracania się do Czytelnika. Ostatecznie to właśnie taki preferuję. Niemniej dzięki za komentarz!

25.05.2026 20:55
8.3
odpowiedz
ghosthasnohome
6
Legionista

Pefrik Owszem tak się kiedyś pisało. Prosty zabieg. Ale jest duża różnica. Artykuł jest dobrze napisany. Autor ma "lekkie pióro", wiec to bardzo razi. "kłuje w oczy". Może z tą "żenadą" przesadziłem. Algorytmy w Google przecież to z angielskiego. Ale przy korekcie można zauważyć że coś jest nie tak. Nie trzeba być jakimś literatem. Pozdrawiam

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl