Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Miliard dolarów w zaledwie 6 dni. Spider-Man: Całkiem nowy dzień zapisał się w historii

Forum inne
Dodaj komentarz
05.08.2026 10:44
1
odpowiedz
Darek1785
13
Generał

👺

Od tak z czterech liter wchodzi Spider-Man w środku wakacji i bije rekordy filmów sprzed pandemii i dominacji platform streamingowych, ludzie dzisiaj naprawdę uwierzą w każdą głupotę i kłamstwo.

05.08.2026 10:57
Bukary
1.1
5
odpowiedz
Bukary
251
Legend
MAX

Darek1785

Czyli tak: kina kłamią (bo zazwyczaj informacja o sprzedaży biletu w sposób zautomatyzowany przesyłana jest do systemu agregującego). Rentrak (system agregujący) kłamie, przesyłając dane do studia filmowego i dystrybutorów. Dystrybutorzy i studia kłamią, publikując szacunkowe dane (w niedzielę) i ostateczne wyniki weekendowe (w poniedziałek). Publiczne serwisy (np. Box Office Mojo) kłamią, podając dane do wiadomości.

W tym spisku biorą udział tysiące osób. Mam nadzieję, że w końcu któraś zacznie sypać.

post wyedytowany przez Bukary 2026-08-05 11:01:21
05.08.2026 11:03
1.2
odpowiedz
Darek1785
13
Generał

Bukary

Zdradzę ci tajemnice ten "rekord" Spider-Mana to przystawka i podwaliny pod stworzenie rekordowej fałszywki wszech czasów w historii kina w postaci Avengers: Doomsday

👺
https://www.gry-online.pl/newsroom/503-mln-wyswietlen-w-24-godziny-zwiastun-avengers-doomsday-z-drug/z031543

05.08.2026 11:47
Kwisatz_Haderach
1.3
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
29
GIT GUD or die trying
Image

Darek1785 Zmien plyte dariusz, bo nudne juz to jest.

05.08.2026 11:55
Gandohar
1.4
odpowiedz
Gandohar
39
Prymarcha

Darek1785 Widzę że kolejna ofiara upałów, trochę główkę przegrzało, na szczęście jutro już chłodniej, chłopie, dbaj o siebie, bo udar cieplny to nie przelewki 💪

05.08.2026 12:09
Silas1415
1.5
odpowiedz
Silas1415
34
Konsul

Szkoda, że Darek tak pomija fakt, że Spider-man nadal jest najpopularniejszym superbohaterem i filmy z nim na ogół dużo zarabiają, że nadal jest hype na Avengersów jako ten duży event, tym bardziej, że chcą kusić ludzi "starymi dobrymi" postaciami z najlepszej ery uniwersum - i na wielu to działa. I tu można jak najbardziej mieć zarzuty do tych filmów, do Avengersów zwłaszcza, gdy tam jest też bałagan produkcyjny ze scenariuszem, ale nie trzeba się tu silić od razu na teorie jak to oczywiście zakłamuje się w Box Office - bo czemu przy niektórych innych rzeczach tego nie robią? Czy to też jakaś część strategii, żeby sukces był bardziej wiarygodny? xD

Koniec końców w najlepszej wizji takich ludzi wszystko jest okej, uczciwie, fair, jeśli wyniki zgadzałyby się z odczuciami Dareczka i mu podobnych do danych produkcji czy też studia, które je robi - i tylko o to się rozchodzi.

05.08.2026 13:31
Darkowski93m
1.6
2
odpowiedz
Darkowski93m
202
Generał

Darek1785 Ależ to jest niesamowicie wygodna i zarazem uniwersalna metoda oceny rzeczywistości. Wszystko z czym się zgadzasz i co popierasz jest prawdą, a wszystko to co kłóci się z twoim światopoglądem to z automatu kłamstwo. Tyle. Jak to podobno powiedział Hegel: jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów. Na czole powinieneś sobie to wytatuować mój imienniku.

05.08.2026 17:12
1.7
odpowiedz
czopor
144
Konsul

Darek1785 a w dniu objawienia pokazali prawdziwych obcych żeby mieć argument, że to postacie z filmu!!11!!

post wyedytowany przez czopor 2026-08-05 17:12:42
05.08.2026 19:23
1.8
2
odpowiedz
nazgul-r4jdowi3c
1
Pretorianin

Darek jeszcze nie dał riposty? Pewnie dostał szlaban na komputer.

06.08.2026 07:03
Gimemoa
1.9
odpowiedz
Gimemoa
22
Konsul

nazgul-r4jdowi3c Po prostu łatwo mu przychodzi napisanie głupot. Natomiast skuteczne odpowiedzenie jest już za trudne na jego móżdżek.

06.08.2026 09:29
1.10
odpowiedz
Asmodeus
59
Legend

A Dareczek znowu z czarne jest biale a biale jest czarne. Mozna juz zbanowac tego kolesia?

06.08.2026 09:53
1.11
odpowiedz
boy3
152
Legend
MAX

Darek1785 Czyli w skrócie nie możesz się pogodzić że ktoś może dobrze się bawić oglądając filmy marvela, smutny jesteś

05.08.2026 10:54
Grifter
2
odpowiedz
6 odpowiedzi
Grifter
59
Generał

Lubiłem poprzednie części. Fajne, rozrywkowe kino.
Ale ta odsłona to nieoglądalna padlina (3/10). Nawet z "Poniżacza" zrobiono klauna.

05.08.2026 11:57
Gandohar
2.1
6
odpowiedz
Gandohar
39
Prymarcha

Grifter No to chyba dla Ciebie tylko

05.08.2026 12:16
Grifter
2.2
odpowiedz
Grifter
59
Generał

Gandohar Zdaję sobie sprawę, że jestem w mniejszości (cieszę się, żeś fajny chłop i nie zacząłeś od razu do mamy mi się rzucać, bo na filmwebowym ścieku pewnie bym to dostał za taką opinię, kweh!), ale ten film mnie wręcz zamęczył na śmierć.

Na każdym poprzednim Pajunku z Hollandem byłem w kinie i bawiłem się świetnie, ale tu naprawdę nie zagrało nic. Nawet mój znajomy, który takie filmy wręcz ubóstwia, wychodząc ze mną z kina, powiedział, że nie poleci tego paździerza nikomu.
Nie jestem jakimś hejterem kina komiksowego, sporo go oglądam i bywają całkiem fajne (poprzednie Pajunki, takie na 6-7/10), ale tutaj mówię pass. Zamęczył mnie ten film straszliwie.

05.08.2026 12:20
Silas1415
2.3
1
odpowiedz
Silas1415
34
Konsul

Grifter Poniżacz? To już lepiej Karzyciel po prostu, dosłowne przełożenie, Poniżacz dość mocno zmienia tu kontekst (chyba, że chodzi o kogoś innego o kim nie wiem :D). Ja filmu nie widziałem jeszcze, ale po opiniach nastawiam się na pewno lepiej, niż na No Way Home jednak, ten to poza fanserwisem był naprawdę miałki.

05.08.2026 12:56
Grifter
2.4
odpowiedz
Grifter
59
Generał

Silas1415 Kiedyś kupowałem komiksy Tm-Semic i przynosiłem je do szkoły. Jeden śmieszek rzucił - "Ooooo Poniżacz!". I tak się wszystkim spodobało, że później już wszyscy nazywaliśmy go Poniżaczem :) Tak dla beki :)

Zgadza się, trójka to fanservis, która autonomicznie nie ma prawa bytu, ale i tak, jest o jakieś dwie klasy lepsza niż nowa część. Tam przynajmniej kozaccy aktorzy byli - Dafoe, Molina - robili połowę dobrej roboty. Tu nie ma nic.

post wyedytowany przez Grifter 2026-08-05 12:59:58
06.08.2026 08:25
Sepecha
2.5
1
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

Grifter Filmweb to w istocie ohydny ściek. Mam tam konto od 2015 roku i używam go do skrupulatnego oceniania filmów i seriali, ale jeżeli chodzi o forum, to jest to wysyp specyficznych internautów. Lubię tam czasem napisać, że np Sydney Sweeney jest dobrą aktorką, bo ma cycunie, na co w ciągu godziny dostaję z 5 wiadomości, że jestem januszem z piwem w ręku i na takiego to by Sydney Sweeney nawet nie spojrzała (głównie od pań :D).

06.08.2026 09:22
Grifter
2.6
odpowiedz
Grifter
59
Generał

Sepecha Byłem tam aktywny od 2007, choć siedziałem na nim od 2002. Kiedyś to był cudny portal, elaboraty pisało się, a ludzie grzecznie komentowali. Fajna dyskusja. Dziś to ściek. Zabrałem się stamtąd 3 lata temu, choć konto wciąż wisi.

05.08.2026 12:26
TRX
3
1
odpowiedz
TRX
225
Generał

A potem niektórzy się dziwią, że Marvel wciąż w ten sposób robi swoje tasiemce.
Póki kasa się zgadza to nikt z wytwórni Disneya nie zaryzykuje niczym.

05.08.2026 20:51
rocketfuel
4
odpowiedz
rocketfuel
96
Konsul

od czasu avengers: end game, filmy marvela, ktore mi sie podobaly, moge zliczyc na palcach jednej reki.

spidermany z hollandem(dla mnie najslabszym pajakiem) 1 byla nie najlepsza, 2 byla juz lepsza a mysterio robil tam swietna robote, 3 - no way home, to dla mnie najlepszy film marvela po wlasnie end game, a ten pajaczek, jest niewiele nizej... swietny film, tylko czasem sie troche przeciagal, scena po napisach kiepska, punisher robil swietna robote, banner troche nie do konca wykorzystany a koncowka prze-swietna.

dlatego nie dziwie sie, ze film dobrze zarabia i ludzie poprostu ruszyli do kina.

jestem wielkim fanem marvela ale po 2020 roku, wiekszosc filmow ktore wypuscili, to poprostu gnioty i jak przed tym rokiem, chodzilem praktycznie na kazdy film, tak po wlasnie EG wiele pominalem, pozniej obejrzalem w domu i dziekowalem bogu, ze nie wydalem siana na bilet.

05.08.2026 22:32
VoidCosmonaut
5
1
odpowiedz
VoidCosmonaut
9
Konsul

Bawiłem się wyśmienicie wczoraj z żoną. Fajny film i nabrałem ochoty na ponowne przejście gier oraz na kolejny film Marvela

06.08.2026 08:35
6
odpowiedz
Halabarda Geralta
35
Generał

Pogubiłem się już w tych historiach Spider-Man’a ale film nawet śmieszny. Na luzie można iść do kina.

06.08.2026 08:48
7
1
odpowiedz
boy3
152
Legend
MAX

Film dla mnie nie był zły, ale był sporym rozczarowaniem, osobiście 2 poprzednie filmy spider Man z tomem hollandem były dużo ciekawsze 😐

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl