"Ostatnim tak krótkim sezonem był jedenasty poprzedniej serii – składał się z siedmiu epizodów i ukazał się w 2009 roku"
Z tego co pamiętam to Bleach wychodził taśmowo co tydzień przez cały rok (nie wliczając obecnego arcu Thousand-Year Blood War) i nawet jak sezon 11 miał te 7 odcinków to tydzień po nim wychodził dwunasty.
Jeszcze chciał bym tylko napisać że skoro materiału mają tylko na 10 odcinków i żeby nie było nierównego tempa które dla mnie jest absolutnym killerem jeżeli chodzi o seriale to dobrze że zamkną serie w mniejszej ilości odcinków.
Szkoda że nie dostaliśmy jakiegoś pełnego arcu z motywem piekła, tylko jakichś skrawek na początku serii, ewentualnych filerów, i w filmie kinowym.
Motyw był prze ogromny na coś szerszego, chętnie bym obcykał taki pełnometrażowy piekielny rozdział, no ale już po ptokach.
Jeżeli mnie pamięć nie myli to na końcu będzie shipowanie i timeskip, i koniec.
Właściwie to że ten arc zostanie podzielony na cztery części, jest wiadome od dobrych x lat, zaraz od momentu gdy pierwszy wydawano w formacie adaptacji.
Jedyny minus że się z tym wlekli przez tak duży okres, jak na tak ikoniczną japońską franczyze popkultury, która od długich lat była już ukończona. (co o dziwo też było wiadome.)
Jak tylko D+ pojawił się w Polsce w 2022 roku, kupiłem subskrypcję właśnie dla Bleach'a, ale kiedy zobaczyłem, że potraktowali nas jak g***o, zwątpiłem. Widzę, że mimo upływu paru lat, nadal nic się w tej kwestii nie zmieniło.