Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Legendarny shonen powrócił na Disney+ z najkrótszym od 17 lat sezonem, ale na próżno szukać polskiej wersji językowej

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
27.07.2026 10:08
Crazy_Bambino
1
odpowiedz
Crazy_Bambino
55
Konsul
PLUS

"Ostatnim tak krótkim sezonem był jedenasty poprzedniej serii – składał się z siedmiu epizodów i ukazał się w 2009 roku"

Z tego co pamiętam to Bleach wychodził taśmowo co tydzień przez cały rok (nie wliczając obecnego arcu Thousand-Year Blood War) i nawet jak sezon 11 miał te 7 odcinków to tydzień po nim wychodził dwunasty.

Jeszcze chciał bym tylko napisać że skoro materiału mają tylko na 10 odcinków i żeby nie było nierównego tempa które dla mnie jest absolutnym killerem jeżeli chodzi o seriale to dobrze że zamkną serie w mniejszej ilości odcinków.

post wyedytowany przez Crazy_Bambino 2026-07-27 10:11:03
27.07.2026 11:31
Anni1993
1.1
odpowiedz
Anni1993
11
Centurion

Crazy_Bambino Chyba już 12 lat minęło, o ile nie więcej, odkąd śledziłem finał tego arcu z quincy na papierze, gdy jeszcze wydawano rozdziały, tomy, a samego wybielacza śledziłem prawie od startu, gdy jako małolat nocując u znajomka nagle ujrzałem Bleach w TV, i tak mnie urzekło, gdy Kanonji odprawiał rytuały egzorcystyczne, w akurat dzień hallowenu. Woo.. Ho.. Ho.. Ho.. XD
Szkoda że nie dostaliśmy jakiegoś pełnego arcu z motywem piekła, tylko jakichś skrawek na początku serii, ewentualnych filerów, i w filmie kinowym.
Motyw był prze ogromny na coś szerszego, chętnie bym obcykał taki pełnometrażowy piekielny rozdział, no ale już po ptokach.
Jeżeli mnie pamięć nie myli to na końcu będzie shipowanie i timeskip, i koniec.
Właściwie to że ten arc zostanie podzielony na cztery części, jest wiadome od dobrych x lat, zaraz od momentu gdy pierwszy wydawano w formacie adaptacji.
Jedyny minus że się z tym wlekli przez tak duży okres, jak na tak ikoniczną japońską franczyze popkultury, która od długich lat była już ukończona. (co o dziwo też było wiadome.)

post wyedytowany przez Anni1993 2026-07-27 11:54:36
27.07.2026 10:44
Mangas
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Mangas
9
Pretorianin

Jak tylko D+ pojawił się w Polsce w 2022 roku, kupiłem subskrypcję właśnie dla Bleach'a, ale kiedy zobaczyłem, że potraktowali nas jak g***o, zwątpiłem. Widzę, że mimo upływu paru lat, nadal nic się w tej kwestii nie zmieniło.

post wyedytowany przez Mangas 2026-07-27 10:47:14
28.07.2026 00:14
MegaLordGier14
2.1
odpowiedz
MegaLordGier14
18
Centurion
Image

Mangas Tylko to nie Disney jest winny (obrazek).

post wyedytowany przez MegaLordGier14 2026-07-28 00:40:16
28.07.2026 00:59
Mangas
2.2
odpowiedz
Mangas
9
Pretorianin

MegaLordGier14 Nie zgodzę się. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o kasę. Po prostu Disney położył lagę pod tym względem na polskim rynku, bo nie chciał dopłacać (zapewne niemało) za przekład na dodatkowe języki (Europa wschodnia, nie tylko Polska) i mamy to co widać... "Medalist" czy "Yozakura Family" są dostępne po naszemu, bo nie kosztowały tyle co "Bleach".

27.07.2026 19:51
3
odpowiedz
I3lackHawk
2
Junior

Dlatego mamy kochane Fansuby i tam napisy polskie są (:

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl