Komentarze do wiadomości: Lampy V16 miały zastąpić trójkąt ostrzegawczy i zmniejszyć ryzyko. Ostatecznie okazało się, że mogą je również stwarzać

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
12.12.2025 15:26
pieterkov
1
2
odpowiedz
pieterkov
164
Senator

a) 30 minut to za mało. Czasem przy wypadku się stoi 2-3 godziny zanim policja się ogarnie, laweta odjedzie i odholuje.
b) chinczycy sprzedają takie lampki na aliexpress po 30zl. Myślę, że nikt w PL mandatu nie dostanie jak jej użyje OPRÓCZ trójkąta
c) po kiego grzyba to nadaje lokalizację cały czas? Ja bym to przechowywał po prostu bez baterii, żeby sim nie działał, ale znając życie to jest na usb-c i trzeba trzymać naładowane, bo inaczej nie zaświeci
d) to teraz przy byle urwanym kole mam wysyłać swój sygnał do służb, nawet jak potrzebuję tylko pomocy drogowej, a nie policji?

12.12.2025 21:05
mirko81
1.1
mirko81
84
amd platform

a) pewnie na tyle wystarczy bateria. W dodatku musi być regularnie wymieniana lub ładowana

13.12.2025 08:24
Lateralus
1.2
Lateralus
153
Last Of The Wilds

Typowy skok na kase. W innych krajach też będą się szykować do wprowadzenia tego.

Póki co dostępność w Polsce takich lampek jest już dosyć ograniczona, wszystkie nakłady zostały w większości sprzedane. Cena takiej lampki jest w granicach 200pln.
Na ali to jest dużo słabszej jakości pod wieloma wzgledami i nie posiadają karty sim, czyli taka lampka nie wyśle lokalizacji i alarmu do służb. Pytanie właśnie jakich służb :))
Ktoś będzie miał awarie silnika czy przebije opone i będzie musial tak czy siak zastosować tą lampkę to przyjedzie, policja, karetka czy laweta? :))
Z drugiej strony faktycznie czas działania dosyć krótki, nie zadowalający, niebezpieczny, tak czy siak będzie trzeba mieć i zastosować trójkąt.

13.12.2025 12:12
2
odpowiedz
robert77walter
1
Junior

Nie jest prawdą, że przy wyjeździe do Hiszpani trzeba nabyć tą lampkę. Przepis dotyczy wyłącznie pojazdów zarejestrowanych w Hiszpanii.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl