Jeszcze jakby dwie pierwsze części Mytha wróciły, moje szczęście nie znałoby granic. Dobra robota GOG, gra oczywiście już grzeje dysk.
Ja to bym prosił o jakiegoś solidnego remastera tej gry czy wspomnianego przez
A tam biadolenie. Skończyłem w tym roku kolejny raz Mytha dalej jest to turbo dobra gra jedynie co frustrowało to randomowe rzucanie bomb przez kransoludy, które jest mocno uprawione przez sequel. Nie mogę się doczekać by znów ograć dwójkę ;']. A co do Dark Omena to z chęcią ogram go jeszcze raz bo nawet na natywnej maszynie z win98 ten tytuł był turbo wybredny.
Ja swoja oryginalna kopie w jakis magiczny sposob zgubilem :( Albo dostala nog (co jest bardziej prawdopodobne).
Tytuł genialny. Pamiętam jak w tamtych czasach gracze i dziennikarze niemal spuszczali się nad innymi tytułami, gdzie wprowadzano modele 3D, ale pola bitwy były płaskie jak stół. A Dark Omen miał sprite'y, ale teren był 3D i wszystkie pociski leciały parabolą i nie przenikały magicznie przez przeszkody. Wszelkie C&C, AoE, Warcraft3 i StarCrafty po dziś dzień niech się schowają ze swoją rozgrywką 2D, gdzie pociski przenikają przez ściany i inne jednostki i ranią jak strzała wyląduje 2m od celu.
Od kilku lat przy okazji każdego eventu Skulls for Throne of Skulls czekałem aż GOG wrzuci Dark Omen. I zawsze kończyło się niczym.
Wreszcie dali radę, nawet jeśli na inne wydarzenie. Gra została kupiona od razu :) Teraz mogę ograć "serię" w kolejności Shadow of the Horned Rat i potem Dark Omen :)