Komentarze do wiadomości: Kultowa strategia fantasy ze świata Warhammera, która zachwycała w latach 90., niespodziewanie powróciła zza grobu. GOG spełnia marzenie fanów Dark Omen

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
11.12.2025 18:38
1
2
odpowiedz
Ok's
39
Chorąży

Jeszcze jakby dwie pierwsze części Mytha wróciły, moje szczęście nie znałoby granic. Dobra robota GOG, gra oczywiście już grzeje dysk.

11.12.2025 19:51
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Terefere85
61
Pretorianin

Ja to bym prosił o jakiegoś solidnego remastera tej gry czy wspomnianego przez Ok's Mytha - niestety jak kiedyś gry były świetne, tak zwyczajnie nie przetrwały tak dobrze próby czasu.

12.12.2025 00:58
Piratos
2.1
Piratos
185
Niewidzialny Templariusz

A tam biadolenie. Skończyłem w tym roku kolejny raz Mytha dalej jest to turbo dobra gra jedynie co frustrowało to randomowe rzucanie bomb przez kransoludy, które jest mocno uprawione przez sequel. Nie mogę się doczekać by znów ograć dwójkę ;']. A co do Dark Omena to z chęcią ogram go jeszcze raz bo nawet na natywnej maszynie z win98 ten tytuł był turbo wybredny.

11.12.2025 20:23
Iselor
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Iselor
44
Senator
Image

Mówisz, masz.

12.12.2025 20:48
3.1
Asmodeus
51
Senator

Ja swoja oryginalna kopie w jakis magiczny sposob zgubilem :( Albo dostala nog (co jest bardziej prawdopodobne).

11.12.2025 20:44
WolfDale
👍
4
1
odpowiedz
WolfDale
93
~sv_cheats 1

Dzięki GOGO!

12.12.2025 13:31
5
odpowiedz
Oldek
15
Legionista

Tytuł genialny. Pamiętam jak w tamtych czasach gracze i dziennikarze niemal spuszczali się nad innymi tytułami, gdzie wprowadzano modele 3D, ale pola bitwy były płaskie jak stół. A Dark Omen miał sprite'y, ale teren był 3D i wszystkie pociski leciały parabolą i nie przenikały magicznie przez przeszkody. Wszelkie C&C, AoE, Warcraft3 i StarCrafty po dziś dzień niech się schowają ze swoją rozgrywką 2D, gdzie pociski przenikają przez ściany i inne jednostki i ranią jak strzała wyląduje 2m od celu.

12.12.2025 20:33
6
odpowiedz
Demilisz
208
Generał

Od kilku lat przy okazji każdego eventu Skulls for Throne of Skulls czekałem aż GOG wrzuci Dark Omen. I zawsze kończyło się niczym.

Wreszcie dali radę, nawet jeśli na inne wydarzenie. Gra została kupiona od razu :) Teraz mogę ograć "serię" w kolejności Shadow of the Horned Rat i potem Dark Omen :)

12.12.2025 21:54
WeCreateWorlds
7
odpowiedz
WeCreateWorlds
9
Pretorianin

Było to bardzo dobre, podobnie jak część pierwsza - Cień Rogatego Szczura.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl