Komentarze do wiadomości: Kultowa średniowieczna strategia otrzymała za darmo masę nowości. Twierdza: Krzyżowiec rzuca graczom „ostateczne wyzwanie”

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
06.02.2026 08:43
1
odpowiedz
Samaritan
33
Generał

Jestem w trakcie ogrywania tego dodatku, nie jest źle, ale chyba znów pojawiły się problemy z aktywnością AI.

Sierżant ma całkiem przyzwoity zamek - gdzieś na poziomie Wilka. Wydaje mi się, że to jeden z lepszych botów. Lwica niekoniecznie, ale przynajmniej dubbing nie wnerwia jak Kahina.

W nowej kampanii piasków nie podoba mi się ograniczanie zdolności w każdej z misji - raz nie ma się koszar beduinów, raz arabskich, raz europejskich. Niby rozumiem, że chcieli rozbić metę, ale lubię mieć opcje. Sztuczne ograniczenia, zwłaszcza widoczne w kampanii ekonomicznej, są irytujące. 

Druga kampania coopa na razie wygląda dobrze, na pewno gra się łatwiej niż na singlu - i to mimo obecności obozów. Póki co wydaje się łatwiejsza niż pierwsza, ale może później się to zmieni.

Na duży plus trzeba zaliczyć możliwość tworzenia własnych botów, modyfikacji istniejących i tworzenie własnych kampanii - to jest naprawdę dobre i pewnie znacząco wydłuży to żywotność gry. Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta o Stronghold DE, ale Krzyżowiec ma duże szanse na życie wieczne :D

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl