Jestem w trakcie ogrywania tego dodatku, nie jest źle, ale chyba znów pojawiły się problemy z aktywnością AI.
Sierżant ma całkiem przyzwoity zamek - gdzieś na poziomie Wilka. Wydaje mi się, że to jeden z lepszych botów. Lwica niekoniecznie, ale przynajmniej dubbing nie wnerwia jak Kahina.
W nowej kampanii piasków nie podoba mi się ograniczanie zdolności w każdej z misji - raz nie ma się koszar beduinów, raz arabskich, raz europejskich. Niby rozumiem, że chcieli rozbić metę, ale lubię mieć opcje. Sztuczne ograniczenia, zwłaszcza widoczne w kampanii ekonomicznej, są irytujące.
Druga kampania coopa na razie wygląda dobrze, na pewno gra się łatwiej niż na singlu - i to mimo obecności obozów. Póki co wydaje się łatwiejsza niż pierwsza, ale może później się to zmieni.
Na duży plus trzeba zaliczyć możliwość tworzenia własnych botów, modyfikacji istniejących i tworzenie własnych kampanii - to jest naprawdę dobre i pewnie znacząco wydłuży to żywotność gry. Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta o Stronghold DE, ale Krzyżowiec ma duże szanse na życie wieczne :D