"który zgromadził na platformie firmy Valve aż 882 gry."
To nie jest jakaś duża liczba gier, żeby pisać "aż".
Serio? 882 gry to nie dużo?
Mnie w artykule bardziej uderza, że rzeczony Gracz rozpisał pięknie wszystkie problemy gry, które zauważył, a tu przedstawiono to jakby całość się kończyła na tym małym wycinku.
Sam też miałem to szczęście żeby sprawdzić co nieco w Industrii 2 i też nie zamierzam w najbliższej przyszłości wydawać na nią pieniędzy.
No i co z tego, że Ty masz nieco więcej? 882 gry to bardzo dużo, podejrzewam, że z 90% użytkowników steama ma mniejsze biblioteki. Żaden z moich znajomych nie ma nawet połowy z tego a są wśród nich osoby, które grają tylko na steamie.
Jeśli założymy, że co tydzień kupujesz nową grę to tak dużą bibliotekę zgromadzisz w ciągu 17 lat. Przyspieszmy to, dwie gry na tydzień. Wychodzi połowa z tego czyli 8,5 roku. To jest bardzo dużo gier. No chyba, że zakładamy, że Twoim hobby jest dodawanie do biblioteki każdej darmowej gierki jaka się tylko pojawi, nawet jeśli nie masz najmniejszego zamiaru jej uruchomiać kiedykolwiek.
Pytanie czy kolega dodawał rozdawane/darmowe gównogierki bo ja np. nie śmiecę sobie biblioteki i staram się utrzymać porządek.
To dlaczego wspomniano o ilości gier w tekście, akurat powinno być dla czytelnika jasne - służy podkreśleniu wyjątkowości tej sytuacji.
nigdy nie dzieli się swoim zdaniem, ale tym razem postanowił zrobić wyjątek
Mimo że ma na koncie te 882 gry, to do tej pory żadna nie spowodowała, że miał poczucie podzielenia się swoją opinią (czy to pozytywną, czy negatywną) a tu, nie dość że się zdecydował na to, to jeszcze zrobił to rzeczowo.
Tylko tyle. Naprawdę nie ma tu z czego drwić, bracie. Szkoda, że nie zapoznałeś się z całym tekstem BloodThundera.
Osobiście mam prawie 7 tysięcy gier na koncie i tylko kilka było darmowych a nie jest to największa ilość wśród moich znajomych.
Po pierwsze, jeśli faktycznie masz 7 tysięcy gier w bibliotece to znaczy, że statystycznie CODZIENNIE OD 20 LAT kupujesz nową grę. Napisz jeszcze, że we wszystkie grałeś i masz nabite 100% xD Jeśli nie jesteś zawodowym streamerem, który każdego dnia prowadzi transmisję po 12 godzin to ja na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowił czy nie mam jakiegoś problemu.
Po drugie, skąd Ty wytrzasnąłeś te brednie o 68%? Serio, zapodaj źródło. Nie wiem czy cos źle przeczytałeś czy może coś pomyliłeś ale to jest absurd.
No cóż, mówiłem, że gra wyszła za wcześnie. Podobno winny jest wydawca, który ich zmusił. Myślę, że warto poczekać do grudnia i pograć na święta w promocji i po patchach.
Jak dla mnie to oświadczenie twórców powinno wyjść jako artykuł na steam / aktualizacja, a nie jakiś post na twitterze, na którego nikt nie zajrzy.
''Nie dajemy chciwym i leniwym studiom drugich szans'' Żyjemy w epoce premier dobrych gier jednoosobowych. Anthem pokazuje, jak dziś umierają gry uslugi.
Od razu lepszy tytuł
Kto tak numeruje? 1.0.9 -> 1.0.91, przeciez następna wersja to 1.0.10. Ja tak numerowalem 20 lat temu jak po raz pierwszy kompilowalem kod w C.
Pierwsza Industria zdobyła uznanie (gra ma 74% pozytywnych opinii na Steamie)
Nie nazwałbym tego specjalnym uznaniem. Demo dostępne na którymś steamfeście obiecywało retrofuturystyczne SF, a na końcu dostałem inspirowanego Half-Life'm immersive sima z odrobiną strzelania. Przyjemne i krótkie - dłuższe nie byłoby przyjemne. Poszarpana fabuła niewiele zdradziła (ponoć na Wiki rozpisali ją obszerniej, ale nie uznaję dopisywania lore'u po fakcie). Na Industrię 2 nawet nie czekałem. Bardzo niszowy tytuł, gdyby nie włączenie do Humble Choice to pies z kulawą nogą by się nie zainteresował. Niestety, ale to zmarnowany potencjał.