Komentarze do wiadomości: „Koszmar” z Diablo 4 powrócił w najmniej oczekiwanym miejscu. Czarnoksiężnik w Diablo 2 jest silniejszy, niż ktokolwiek przypuszczał

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
19.02.2026 11:48
Rumcykcyk
1
odpowiedz
Rumcykcyk
133
Ojciec Zarazy

Teraz płacisz 100 zł+ i masz 100% siły postaci. Po obniżce na 50 zł będzie postać znerfiona i będzie 50zł za 50% mocy bohatera :D

W laddery już nie gram więc mi to rybka. Granie offline sprawia mi większą frajdę bo można dostosować ilość graczy bez wchodzenia do 500 gier w ciągu 2 godzin. Co wbijałem gdzie było około 5 playerów to zaraz wszyscy wychodzili (nie robili bhaala). Mogliby wprowadzić komendę /players w online.

post wyedytowany przez Rumcykcyk 2026-02-19 11:50:59
19.02.2026 12:35
Kwisatz_Haderach
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Kwisatz_Haderach
23
GIT GUD or die trying

Nie gram w tych grach zeby byc competitive (bo dla normalnego czlowieka to nie ma sensu), wiec to ze cos jest OP (z dowolnego powodu) mi wisi i powiewa. Tutaj, w PoE, czy jeszcze gdzie indziej... whatever.

Ale zamiast nerfic cos co jest za mocne, to wolalbym zeby inne klasy podbic do tego poziomu, a nie oslabiac cos co ma ciekawy i dzialajacy design.
Tak.. pasywny barbarzynco na ciebie patrze. Miedzy innymi.

Ewentualnie na koniec, jesli calosc gry okaze sie wtedy zbyt latwa, podbic troche potworki.
Efekt jest naprawde lepszy, ciekawszy i duzo bedziej grywalny, niz nerfienie wszystkiego do najnizszego wspolnego mianownika.

Ludzie, ktorzy pisza ze doprowadzi to do sytuacji endless skalowania jak w Diablo 3 itd... maja TROCHE racji. Bo tak moze sie stac, ale tylko wtedy jak pojdziemy po linii najmniejszego oporu przy rebalansie. Jesli zrobimy go normalnie, to efekt bedzie duzo lepszy i nie rozwali gry, a wrecz przeciwnie.
Tylko nie ma przebacz, trzeba przysiasc na spokojnie do tego. ;)

btw. Normalny rebalans gry za pomoca skryptow, formul i danych zawartych w plikach xml (spakowanych w mpq, przynajmniej tak bylo kiedys), bylby w tym przypadku duzo mniej czasochlonny niz pisanie nowych funkcji dodajacych dodatkowe poziomy trudnosci lub autoscaling.

Co jest kolejnym argumentem za tym zeby nie nerfic, a wlasnie uczynic inne klasy ciekawszymi (zwlaszcza te ktore maja tone passive).

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-19 12:41:31
19.02.2026 12:59
Rumcykcyk
2.1
Rumcykcyk
133
Ojciec Zarazy

Ogólnie powinni ogarnąć większość skili bo tak naprawdę jak zaczyna się piekło to 90% umiejętności leci do kosza.

19.02.2026 13:32
3
odpowiedz
Radek100382
1
Junior

Jest bardzo mocny średnim sprzętem można przejść hell na players 8 a normal, koszmar, tylko ogień sprzętem z hazardu tym co bossy aktowe zrobią.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl