Gry lipca 2026Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Kontynuacja jednego z największych polskich przebojów fantasy ostatnich lat właśnie wjechała na HBO Max. 1. część widziało w kinach ponad 2,9 mln widzów

Forum filmy i seriale fantasy
Dodaj komentarz
01.06.2026 12:59
Notanac
1
1
odpowiedz
Notanac
13
Centurion

Stryj jako Saruman? W to mi graj.

01.06.2026 15:00
2
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
DziwnY
51
Centurion

Z tym stwierdzeniem, że "Pierwsza część przyciągnęła przed wielkie ekrany ponad 2,9 mln widzów", to mocno naciągane. Gdyby nie to, że szkoły tłumnie ruszyły do kin, to wynik byłby pewnie diametralnie inny.
Córce niezbyt podobała się część pierwsza (woli starą dobrą, z Fronczewskim jako Kleksem). Niejako zmusiłem ją do obejrzenia drugiej (na Netflixie), ale stwierdziła, że jest zdecydowanie gorsza od pierwszej. Jak trzecia wyjdzie (bo niby ma wyjść), to już nie będę jej nakłaniał.

post wyedytowany przez DziwnY 2026-06-01 15:02:02
02.06.2026 08:48
2.1
odpowiedz
FrankWolf
7
Legionista

DziwnY Nie część trzecia, druga, pierwsza. Obecny Kleks nie jest częścią drugą, a z Fronczewskim częścią pierwszą. Filmy z Fronczewskim miały trzy części:
-Akademia Pana Kleksa
-Przygody Pana Kleksa
-Pan Kleks w kosmosie
i była jeszcze czwarta animowana
-Tryumf Pana Kleksa.

Obecny Kleks ma mieć trzy części:
-Akademia Pana Kleksa
-Wynalazek Filipa Golarza
-Dziedzictwo Pana Kleksa

Trzecia część obecnego Kleksa ma wyjść w 2027.

post wyedytowany przez FrankWolf 2026-06-02 08:48:57
02.06.2026 16:58
2.2
odpowiedz
DziwnY
51
Centurion

FrankWolf Wszystko się zgadza z tym, co napisałeś. Widać, ja mało zrozumiale to napisałem.
Córce najbardziej podoba się "stara" trylogia (z Fronczewskim jako Kleksem). Na części pierwszej "nowej" trylogii była w kinie (i ta jej się niezbyt podobała). Część drugą "nowej" trylogii obejrzała na Netflixie (i ta była gorsza od "nowej" części pierwszej).

Na Netflixie jest też jakaś rozszerzona wersja tej "nowej" Akademii.

Swoją drogą historia zatoczyła koło - ja byłem ze szkoły na "starym" Panu Kleksie, córka teraz na "nowym" (tak, jestem stary).

post wyedytowany przez DziwnY 2026-06-02 17:00:00
02.06.2026 08:57
3
odpowiedz
Asmodeus
57
Senator

A gral tam Karolak? Bo bez niego to polski film nie ma prawa sie udac

02.06.2026 18:10
4
odpowiedz
jaremaw
5
Junior

Jakiego "hitowego"? Jpdle....zwykłe kleksy i to niestety dosłownie.
Zdecydowanie polecam stare odsłony.

Forum Forum filmy i seriale fantasy
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl