Tak jak napisał Piotr w newsie. Ciężko uwierzyć w jakiekolwiek słowa wypowiadane przez tą Panią.
A moze jednak bedzie lepiej? Ile tak naprawdę wyszło hitów od MS w ostatnich 10 latach? Ale takich naprawdę hitów? Do tego pogrzebanie xboxa jako konsoli, zamknięcie czesci Arkane. To nie byl najlepszy czas.
Czyli szefem giereczkowa zostaje znowu ktoś bez podłoża w branży. Na najwyższych szczeblach tych wszystkich molochów gamingowych to już tylko czysty biznes, a ja się łudziłem, że jest tam jeszcze taka ostania iskierka pasji do gier. Phil był populistą, na początku fajnie się tego słuchało, nawet miało to jakieś przełożenie na jakość, później coraz gorzej, ale tak jak poprzednicy pisali - coś czuję że faktycznie jeszcze za nim zatęsknimy.
Czyli dobrze powiadają: Cieszcie się z tego co ma macie, idzie nowe "lepsze". Jeszcze będziemy za nim tęsknić
W sumie whatever. Ostatnia dekada u zielonych to i tak było ciągłe, bezsensowne miotanie się między jedną "genialną" strategią a drugą. Poza gamepassem jedyne co im się chyba udało to coraz większa marginalizacja xboxa na rynku konsol.
Z tej perspektywy zastąpienie Phila jakimś robotem już chyba nikogo nie szokuje. Dzień jak co dzień w microsofcie.
Mogli zastąpić Spencera przez AI zamiast dawać jakąś randomową kobitę XD
Mówi że chcę odbudować markę xbox a najnowsza konsola zapowiadana jest jako połączenie konsoli i pc co oznacza umieranie marki widać to było na ostatniej prezentacji zapowiadali gry które wyjdą na ps5 nawet ich nowa forza ma na ps5 wyjść więc po co kupować xbox? bez sensu to za daleko poszło i Spencer ucieka ze statku który tonie