Fantastyczna wiadomość, w końcu mam bardzo dobry powód do zapoznania się z początkiem historii Henriego. Grę kupiłem za groszę jeszcze na PS4 i niestety szybko odstawiłem ze względu na ilość bugów i innych problemów technicznych, teraz gra wygląda na buttery smooth, czas na powrót do średniowiecznego sandboxa!
Czasy ładowania gry rzeczywiście sporo się skróciły. Rozgrywka jest plynniejsza, wyraźnie poprawił się wskaźnik fps. Natomiast jeśli chodzi o jakość grafiki to nie dostrzegam jakichś wyraźnych zmian.
No i - pisałem o tym pod innym artykułem - jest (chyba) możliwość zapisania gry w dowolnym momencie... Nie trzeba już tego durnego sznapsa mieć ani łóżka pod ręką, żeby zapisać postępy.
Ja jestem zadowolony z tej aktualizacji póki co. Fajny prezent za darmo (dla tych, którzy mieli wersję gry na PS4).
Co do grafiki to ja się zachwycam jak ostre są teraz tekstury, twarze wyraźne, a odległe lasy złożone z setek drzew a nie jak wcześniej z zielonej galarety. Jest naprawdę pięknie.
A czy u Ciebie występuje coś takiego jak wczytujące się tekstury? Np. nagle pojawiające się w oddali drzewa czy inne elementy otoczenia.
Szkoda, że PC pominięte...chyba, że patche już zrobiły ten efekt(?). Dopiero zabieram się za KCD i KCD 2...na PC.
Co to jest za studio to ja nie mam pytań, mocno czekam na to, aby w końcu zmierzyli się z jakąś inną tematyką niż przygody Henryczka.