Komentarze do wiadomości: Jedno „spojrzenie” i nadzieja na ulepszone Kingdom Come: Deliverance stała się żywa jak nigdy dotąd. Warhorse może szykować niespodziankę

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
07.12.2025 16:45
Rumcykcyk
1
odpowiedz
Rumcykcyk
132
Ojciec Zarazy

To byłby dobre wieści bo nawet chciałbym sobie odświeżyć KCD1, a bez moda graficznego to tak lipnie wygląda bo brakuje opcji graficznych.

post wyedytowany przez Rumcykcyk 2025-12-07 16:46:03
07.12.2025 17:01
Fyrdraka
2
odpowiedz
Fyrdraka
9
Midinvaerne

Jeśli o mnie chodzi KCD cały czas wygląda świetnie i zamiast poprawy grafiki to wolałbym aby bugi graficzne poprawili bo jest ich trochę (migające cienie, ogniska, problemy z AA). Niby część można modami załatać no ale chyba nie o to chodzi. Ale ciekaw jestem czy coś rzeczywiście szykują.

07.12.2025 17:50
3
1
odpowiedz
Akuzativ1994
27
Konsul

Przechodziłem ostatnio drugi raz i wystarczy mi już na całe życie, niedługo będzie ogrywana dwójeczka w końcu.
No i na podstawie dwóch przejść na niemal 100, zamiast ciut lepszą grafiką, zająłbym się innymi rzeczami. Grafika do tej pory wyrabia, a po paru godzinach człowiek i tak się do niej przyzwyczaja. Jednak trudno się przyzwyczaić do kompletnie skopanego skradania, które jest fundamentem wielu questów. Do losowych spotkań też ciężko przywyknąć, gdzie podczas gry wybijamy dosłownie setki ludzi, bo co parę kroków ktoś nas napada. Absolutny dysonans w kwestii realizmu, na który sili się gra. Ekonomia to też kwestia do poprawy, gdzie wystarczy się przenosić do zniszczonej Skalicy gdzie walczą między sobą co chwilę strażnicy i bandyci wysokiego poziomu i w godzinę mamy dzięki temu najlepsze eq. Walka, gdzie na pewnym etapie gry, po prostu wykonujemy tylko mistrzowskie kontry i nic nas więcej nie interesuje.

Można tak wymieniać. Według mnie jest o wiele więcej rzeczy do poprawy i "na już", niż grafika, która jest nadal znośna.

post wyedytowany przez Akuzativ1994 2025-12-07 17:50:57
07.12.2025 17:51
pieterkov
4
2
odpowiedz
pieterkov
164
Senator

Artykuł o tym, że developer napisał emotkę oczu pod postem na twitterze.
Piękne te czasy w których żyjemy XD

07.12.2025 18:58
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
Darkuss
64
Pretorianin

IMO:
Next Gen, to by się przydał też części drugiej, której brak choćby ray tracingu, a gdzie tam path tracing. ;)

07.12.2025 19:00
dzl
5.1
dzl
117
John Yakuza
Image

Mówisz?

08.12.2025 13:11
5.2
TheFrediPL
114
Generał

Przecież dwójka ma rt

07.12.2025 23:26
6
odpowiedz
TheFrediPL
114
Generał

Jedynka to potrzebuje optymalizacji. Komputer mam mocny, grałem w dwójkę w 1440p w około, plus minus 90 fpsach, i to często plus, bez dlss'a na ultra. Jedyna potrafiła spaść np do 40-50 co irytowało.

08.12.2025 07:14
7
odpowiedz
guitarzero
26
Konsul

W jedynce w wersji na PS4, czyli tej najgorszej z możliwych, mam prawie 250h, więc dla mnie choćby te 60 klatek czy lepsze tekstury były wybawieniem - choć nie pogardziłbym i innymi ulepszeniami wziętymi z dwójki. Jedynkę uważam mimo wszystko za lepszą grę niż kontynuacja, głównie za o wiele, wiele lepszą do eksploracji mapę i ogólny klimat, który już w KCD2 tak dobrze mi nie podszedł. Czekam więc mocno na jakieś wieści.

post wyedytowany przez guitarzero 2025-12-08 07:14:45
10.12.2025 14:45
8
odpowiedz
Szumnyj
12
Legionista

Poza poprawą optymalizacji i może usprawnieniach w lightingu(opcjonalny RT). To nie wiem, co by mieli niby graficznie polepszyć. Gra zamiata z planszy dalej 90% tytułów. Takiego poziomu detali po prostu w grach AAA się nie robi, bo to, co tam odstawili to istny autyzm w wydaniu arcymistrzowskim.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl