Komentarze do wiadomości: „Jedna z największych aktualizacji w historii”. To koniec bety, streaming w chmurze oficjalnie na PlayStation Portal

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
05.11.2025 20:02
JackiMode
1
odpowiedz
JackiMode
21
Legionista

Kilka dni temu kupiłem Portal i bardzo dobrze mi się na nim gra. Jutrzejszy update to jest rewelacja!

06.11.2025 09:39
pejarapiludzie
2
odpowiedz
pejarapiludzie
25
Legionista

JackiMode Czy dopiero po pojawieniu się ps portal odkryłeś że istnieje streaming gry? To jest już od czasów PS3, gdzie mogłeś streamować na PSP czy tam PS VITA (któreś z tych). To jest bardzo ograniczony tablet na Android z 60Hz ekranem, bez bluetooth. Tobie i innym przypominam, że możesz streamować z konsoli PS4/PS5 od lat na laptopie/PC, tablecie Android i iOS, telefonie Android i iOS, drugim tv na Android TV, co do Apple TV to akurat nie wiem.

Na wszystkich tych urządzeniach polecam kupić PXPlay, bo nie wiem czy wiesz, ale Sony jest na tyle bezczelne, że od lat ich apka PS REMOTE PLAY jest niestabilna i crashuje po wejściu w ustawienia. Sprawdzałem lata temu na Galaxy S9+,S10+ i innych, a ciągle nie mogłem wejść w ustawienia. Nic się nie poprawiło. W PXPlay możesz ustawić bardzo wysoki bitrate, HDR10, zmienić system klawiszy jak Android ma złą implementację, włączyć tryb pada, więc możesz sterować konsolą przez telefon lub każdym padem podłączonym do telefonu.
Do tabletu czy telefonu zawsze możesz kupić nakładany pad, czy nawet korzystać przez bluetooth, gdzie jak pad w psportal dostanie driftu, to nie podłączysz nic do niego, bo jest wykastrowany z bluetooth, więc z tymi wszystkimi wadami nie ma czym się chwalić że ktoś kupił ten badziew. Od lat możesz grać wygodnie na prawie wszystkim, nawet od biedy na apce darmowej Chiaki. A tak już dodając to chmura gier play station od lat nie działa w Polsce na pc, gdzie działa już na ps portal. Jak widać Xbox działa wszędzie, a Sony pluje na Polskę, no chyba że działa już na pc, ale bardzo wątpię, bo żaden serwis growy o tym nie wspomniał...

post wyedytowany przez pejarapiludzie 2025-11-06 09:40:44
06.11.2025 10:39
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
el.kocyk
193
Legend

Dziś zaktualizowałem i bajka. W końcu działa ja powinno bez włączania głównej konsoli. A gierki śmigają aż miło, sejvy działają, idealne dla kogoś takiego jak ja kto nie chce uruchamiać dużej konsoli zakazdym razem

06.11.2025 13:48
Christmas
3.1
Christmas
12
Pretorianin

Urzekająca jest twoja opowieść ale kolega wyżej wytłumaczył, że wszystko od lat działa jak bajka.

Szeptanka pełną gębą.

post wyedytowany przez Christmas 2025-11-06 13:48:56
06.11.2025 15:04
3.2
el.kocyk
193
Legend

ale ty nie zrozumiales
wczesniej dzialalo strumieniowanie z wlasnej konsoli
teraz nie trzeba uruchamiac swojej konsoli, leci po necie

i jasne, trzeba miec premium wiec to jest slabe, ale przynajmniej dla mnie jest to super opcja bez odpalania ps5
mialem portala wiele miesiecy i lezal w szufladzie, nieuzywany
a dzis odpalilem po tym updacie i sobie w przerwach w pracy gram i jest spoko
oczywiscie nadal sa minusy - jak ci sie wygasi lub jak zamkniesz konsole to musisz gre odpalac na nowa, strumieniowanie z neta nie ma funkcji wstrzymania

post wyedytowany przez el.kocyk 2025-11-06 15:05:01
Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl