series S na ol.x kosztuje 5 stówek, śmiem twierdzić że "nie gracze" i komputerowi gracze nie będą kupować playaka za 2K żeby pograć w GTA6.
Na tym twoim trupowatym PS5 nie będzie lepiej. 720p, 60fps i suwaki na low/medium?? Tylko PC nadaje się do grania, a nie biedakonsola.
Ostatni zwiastun GTA6 był z PS5
Na pewno tak jest/było.
No przecież by nie powiedzieli, że to zwiastun nagrany na PC skoro wersji PC ma na razie nie być.
Rebe Schreier bredzi bo gdyby kupować jakąś konsolę tylko dla tej jednej gry to najlepszym wyborem będzie Xbox ale marketing i siła słowa PlayStation zrobi swoje i to nawet gdyby Xbox był dodatkowo lepszy wyborem pod względem samej jakości gry tak jak to było w przypadku RDR2.
SONY to teraz pewnie zaciera rączki na myśl o 30% jakie dostaną z każdej sprzedanej kopii gry na swojej konsoli.
Co jest swoją drogą ciekawe, że jak się postawi system to potem można zarobić 1/3 przychodów gry na którą nie wydało się ani złotówki.
Jakoś sobie Soni poradzi z taką ilością premier w 2026 roku nawet pomimo że bedą to gry AAA czy AAAA już nawet.
Mam nadzieję, że Sony zaskoczy jakimś odpowiednikiem DLSS, bo inaczej czeka nas 30fpsowa masakra. Już w RDR2 mnie męczył limit klatek, a to przecież było prawie 8 lat temu... Teraz nie ma opcji, że przywyknę do klatkarzu poniżej 45.
DLSS niestety nic nie pomoże w osiągnięciu 60 fps na konsoli, bo tutaj wąskim gardłem będzie procesor. Symulacja fizyki, świta, ai npc itp. Oby był tryb 120hz z blokadą na 40fps. I to też na bazowym PS5, a nie tylko na pro xd Ale o 60 niestety raczej można zapomnieć
I tak będzie trzeba poczekać kilka lat po premierze, aż wyjdzie na PC wersja pełnoprawna, wtedy ogra sie w oryginalny tytuł w maksymalnych ustawieniach.
Tak też było z GTA IV czy V. De facto pełnoprawne GTA IV, to wyszło w zeszłym roku, więc gracze długo się naczekali.
Z V było szybciej, to pewnie na VI nie będzie trzeba czekać dłużej jak kilka lat.