Statystyki manipulowane. Podziękujemy GoL
Po pierwsze to nie na mapach nic nie widać. Kontury zlewają się ze sobą, ciężko odróżnić budynki od obiektów, na mapie jak z plasteliny. Kto grywał w LoL to na pewno sobie poradzi. Niestety dla mnie ta warstwa graficzna jest nie do pokonania. Dlatego zostaję wiernie przy wersji 3 z dodatkami.
To chyba działa tak, że gdy już się przyzwyczaisz, zaczniesz te obiekty dostrzegać Po prostu jest tego cała masa (IMHO znacznie za dużo), a do tego kazdy nowy.
Gdybyś zadał sobie chociażby minimum trudu zamiast w ciemno hejtować grę, to byś wiedział, że z poziomu ustawień można sobie zmienić styl kolorystyczny na bardziej kontrastowy, mniej barwny i jeszcze na kilka innych sposobów. Są gotowe presety, które zmieniają całkowicie to, jak Olden Era wygląda.
"Czy ci gracze są z nami w tym pokoju?"
Nie podoba mi się to, co mi demo pokazało. Przeszkadza mi np. zbyt duża liczba siedlisk na mapie, z czego wiele pochodzi z innych zamków, przez co nie mogę rekrutować jednostek dla bohaterów odwiedzających te siedliska. Większą przyjemność sprawiają mi niedawno zakupione na GOG-u Heroes 2 i 3.
Na steamie nie juz informacji o Ubisoft jako wydawcy, zmienili to na Hooded Horse z ktorym wspolpracuja od 1 lipca 2025.
5 miesięcy. XD Ukrywaja sie jak moga

Taa, pewnie piszą o mnie :) Pograłem max dwie godziny na lapku. Zamknąłem klapę i oworzyłem po kilku dniach i tyle mi nabiło.