Owczy pęd.
To że gierka jest najdroższa i wszyscy ją kupują to dla mnie zdecydowanie za mało żeby mnie przekonać do zakupu także z chęcią pozostane w tym zacnym gronie 0,001% osób które w ogóle nie kupią tej gierki na premierę :D Już nie wspominając o tym że czekam na normalną wersję na PC a nie te wypłowione wersje konsolowe.
90% graczy to debile, a potem dziwić się, że branża wygląda jak wygląda. Lootboxy, mikrotransakcje, gra na premierę w wersji beta, pay to win, gry singleplayer wymagające połączenia z internetem, ciągłe remastery. Dziękuję wam debile.
To nie wersja za stówę ma dodatkową zawartość. To tańsza wersja jest okrojona.
Ależ te informacje muszą uwierać głośną ostatnio grupkę hejterów. 🙃
Te dane raczej potwierdzają słowa "hejterów".
Jedyny pozytyw płynący z tych przewidywań jest taki, że T2 musi wydać GTA6 na PC do 31 marca 2027. W innym wypadku nie dowiezie raczej obiecanego zysku.
Owczy pęd.
To że gierka jest najdroższa i wszyscy ją kupują to dla mnie zdecydowanie za mało żeby mnie przekonać do zakupu także z chęcią pozostane w tym zacnym gronie 0,001% osób które w ogóle nie kupią tej gierki na premierę :D Już nie wspominając o tym że czekam na normalną wersję na PC a nie te wypłowione wersje konsolowe.
Kto bogatemu (ewentualnie zadłużonemu na karcie), zabroni. Czy sam zagram? Pewnie tak. 10+ lat po premierze na PC. Nie skończyłem jeszcze Vice City więc mnie nie grzeją te wszystkie wieści. Choć z tego co lata po necie to zawartość GTAVOnline nie jest najwyższych lotów, czołowych ludzi tworzących legendę marki ponoć też już w R. nie ma więc, może jeszcze się okazać, że GTAVI to jednak trochę guano.
To będzie gierka między 9/10 a 11/10
30mln sztuk w dzień premiery.
90% graczy to debile, a potem dziwić się, że branża wygląda jak wygląda. Lootboxy, mikrotransakcje, gra na premierę w wersji beta, pay to win, gry singleplayer wymagające połączenia z internetem, ciągłe remastery. Dziękuję wam debile.
Najbardziej napaleni kupują najdroższą edycję? Niesamowite! A liczby pre-orderów to skąd? IDZD?
To nie wersja za stówę ma dodatkową zawartość. To tańsza wersja jest okrojona.

Zas pod wzgledem logicznym, to narzekanie pokazuje tylko jak "gracze" lubia byc obrazeni i wiecznie uciemiezeni.
Bo nie mozna stwierdzic ze cos zostalo usuniete z czegos, jesli nie masz obiektywnej wiedzy o zawartosci tego czegos (a przed premiera nie masz). *
To tylko i wylacznie kwestia interpretacji faktow przez pryzmat swoich odczuc.
Min. dlatego gaming non stop rosnie mimo tego ze "korpo mnie bije" i pomimo tego niby absolutnie antykonsumenckiego podejscia. Po znakomita wiekszosc ludzi nie ma takiego mindsetu i nadal sie swietnie bawi.
Tym 10% procentom (bo przeciez "90% graczy to debile"... diagnoza made in piwnica) pozostaje narzekanie na forum.
* Wyjatkiem sa sytuacje gdzie (przykladowo) jest OFICJALNIE wczesniej opisane (a nie jakies tweet random deva sprzed 3 lat np) ze bedzie 15 misji, a na premiere jest 14 i jedna za paywallem. Ale takie akurat sytuacje sa mega rzadkie.
Co to za pseudointelektualny bełkot? Masz oficjalnie opisane co jest w wersji premium, a co w standardowej. W standardowej będziesz miał zamknięte kilka sklepów w których zmienia się fryzury, modyfikuje auta i bodajże kupuje ubrania.
Idź być mondry gdzieś indziej, najlepiej w swojej piwnicy.
MOCARNI analitycy oni zawsze wszystko "wiedzą" ale nie przewidzieli, że gry nie będzie na płycie i, że Rockstar może odpalić współpracę/marketing z kimś dużym typu Netflix.
Prawdziwa sprzedaż jest i będzie gówniana względem oczekiwań, a to, że najwięcej osób kupuje najdroższą wersję to na pewno musi być "prawda".
Dobrze dobrze, bardzo cieszy mnie ten cyrografik podpisywany przez konsolarzy. Może nawet sam kupię żeby pomóc im przypieczętować ten pakt z diabłem. Przynajmniej nie będą ze mnie szydzić że na PC pudełka już dawno umarły no i oczywiście więcej przedsprzedaży. Taki popyt to może zabraknąć kopii na serwerach, a pracownicy nie będą nadążać wgrywać kolejnych kopii na serwery.
Nieraz mi wytykacie że jestem wyznawcą teorii spiskowych i szurem ale to teraz sami jedziecie po bandzie. Przeczytali jakieś przeudo wyliczenia zrobione przez NPC, które media bezmyślnie powielają. Do tego jak czytam komentarze to sami sobie wymyślacie i dopisujecie historie do tego newsa. Niektórzy to nawet nie przeczytali newsa tylko tytuł i sobie jadą na ostro.
Pełna wersja gry kosztuje 100 dolców. Gry-Online zacznijcie nazywać w końcu rzeczy po imieniu.
Chyba dążymy do ustalenia nowego standardu cenowego w branży. A to dla branży byłaby bardzo dobra wiadomość.
Nie żeby coś, ale już napisaliście bliźniaczego newsa:
Artykuł-izotop poprzedniego. No nie jest frapująca publicystyka ani dobra praktyka dziennikarska
Do premiery tylko trzy miesiące, a ludzie cały czas nie skumali, że ktoś im za wszelką cenę chce wcisnąć ten tytuł na silę tworząc cały czas fałszywe rekordy na zasadzie popytu.
Te przewidywania analityków są raczej z dupy wyjęte... Bo kiedy ostatni raz mieli taki tytuł startujący na ograniczonej puli urządzeń ? Skąd więc wzięli te krzywe sprzedaży ? I te 25mln do premiery... Jak teraz sie sprzedało według nich 4mln, co akurat jest realną wartością (jedyną z tutaj podanych).
Jak będzie 25mln kopii sprzedanych na dzień premiery i 40 mln w ogóle na konsolach, to będzie bardzo gigantyczny sukces...
Jedyny pozytyw tych informacji jest taki, że nawet odklejeni analitycy uważają, że raczej GTA na PC pojawi się w Q1 2027.
Pierwszy post na GOL
"wersja Ultimate kosztująca 100 dolarów (w Polsce 429 zł) Dla porównania: podstawowe wydanie wyceniono na 80 dolarów (349 zł)."
Jakim kur.. sposobem 100 dolarow to 429 zl? Blizej 370zl jak sie przed chwila patrzylem a 80 to ponizej 3 stow. Nie no Polska to bogaty kraj i ludzie jednak maja wiecej oszczednosci niz przecietny Amerykanin, wiec pozwalamy sie doic.