9 lipca weacam z wakacji ściągam i walczę, szkoda tylko że mam wersję na ubisoft a nie steam choć oryginał również tylko ubisoft.
The Mound: Omen of Cthulhu - wszystko pieknie tlyko na co komu kooperacja. Kilka tygodni szału na yt i do piachu.
A tak to chyba tylko Asasyn. No i kupka wstydu.
Czyli 2 najlepsze rzeczy w tym miesiącu to dlc do dooma i dlc do relinka. Dooma na pewno sprawdzę bo i tak mam za darmo bo dostałem do karty graficznej wersję premium z tym dlc :)
Jako że padło wyzwanie, żeby podawać gierki, w które można zagrać, a których nie ma jeszcze na liście, to chętnie dorzucę Vritniht: Tentacloid Conspiracy.
W dużym skrócie jest to action dungeon crawler osadzony w dystopijnej postprzyszłości, z półotwartym światem. Gracz prowadzi drużynę stworów różnych ras i profesji przez techno-mięsne pejzaże, wycinając po drodze całe masy wrogów wszelkiej maści i kształtów. Dosłownie – humanoidy są tylko jedną z wielu ras, jakie można tu spotkać. Gra powstała na Unreal Engine 4, więc pod względem technicznym trzyma poziom.
Jeśli chodzi o mechanikę, najbliżej jej do Eye of the Beholder czy Ishara. Natomiast estetykę zostawię już ocenie graczy – jestem ciekaw, z czym będzie im się kojarzyć. Mniej zagadek, więcej walki - stąd 'Action' przed Dungeon Crawler.
Jako ciekawostkę dodam, że gra fabularnie wpisuje się w kanon uniwersum Paradigm Worlds (moda, którego Gry-Online również hostuje – dzięki i na zdrowie 🙂). To uniwersum cały czas się rozrasta, nie tylko o kolejne mody, ale – jak w tym przypadku – także o pełnoprawne gry.
Gra jest całkowicie darmowa. Pełną wersję można pobrać z ModDB. Linku nie wrzucam, bo zupełnie przypadkiem się składa, że jestem odpowiedzialny za obydwa tytuły. Vritniht: Tentacloid Conspiracy raczej nietrudno wygooglać.
Jeśli pan Patryk albo Redakcja byliby zainteresowani szczegółami, to macie do mnie kontakt.
Nie narzucam się, ale się polecam. 🙂
PS. Kiedy ukazał się Wasz artykuł, gra nie była jeszcze wydana, więc to świeżynka. Jest częścią Paradigm Playgrounds 2026, takiego małego festiwalu gier. W jego ramach 5, 12, 19 i 26 lipca publikuję kolejne projekty lub nowości. Także jeśli zamiast surrealnego horroru pomiędzy Cronenbergiem a Lovecraftem (Vritniht) ktoś woli klasyki fantasy, to jeszcze coś się dla Was znajdzie na festiwalu PP'26.