Komentarze do opinii: Gry lipca 2026. Assassin’s Creed: Black Flag wraca na ratunek, ale to niejedyna gra, którą warto mieć na oku

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
30.06.2026 17:24
Last_Redemption
1
odpowiedz
Last_Redemption
67
Senator

Nigga PLZ ten remake Halo duzo ciakwszy niz AC xD

30.06.2026 19:32
baltazar1908
2
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

9 lipca weacam z wakacji ściągam i walczę, szkoda tylko że mam wersję na ubisoft a nie steam choć oryginał również tylko ubisoft.

30.06.2026 19:47
pyszniak
3
odpowiedz
pyszniak
35
Centurion

The Mound: Omen of Cthulhu - wszystko pieknie tlyko na co komu kooperacja. Kilka tygodni szału na yt i do piachu.
A tak to chyba tylko Asasyn. No i kupka wstydu.

30.06.2026 22:02
Jurkowski
4
odpowiedz
Jurkowski
61
Pretorianin

Dodatek do Grim Dawn także wychodzi 23 lipca o podtytule Fangs of Asterkarn.

30.06.2026 22:13
Pioter92
5
odpowiedz
Pioter92
41
Centurion

Dodałbym Mouse PI for hire dla tych co zamawiali wersje pudełkowe 😉

01.07.2026 09:06
6
odpowiedz
NekoRei
5
Pretorianin

Czyli 2 najlepsze rzeczy w tym miesiącu to dlc do dooma i dlc do relinka. Dooma na pewno sprawdzę bo i tak mam za darmo bo dostałem do karty graficznej wersję premium z tym dlc :)

post wyedytowany przez NekoRei 2026-07-01 09:07:16
01.07.2026 15:53
PanDaneX
7
odpowiedz
PanDaneX
22
Generał

The Guild: Europa 1410 szkoda że wczesny dostęp :c

08.07.2026 21:35
8
odpowiedz
MadGuarang
11
Legionista

Jako że padło wyzwanie, żeby podawać gierki, w które można zagrać, a których nie ma jeszcze na liście, to chętnie dorzucę Vritniht: Tentacloid Conspiracy.

W dużym skrócie jest to action dungeon crawler osadzony w dystopijnej postprzyszłości, z półotwartym światem. Gracz prowadzi drużynę stworów różnych ras i profesji przez techno-mięsne pejzaże, wycinając po drodze całe masy wrogów wszelkiej maści i kształtów. Dosłownie – humanoidy są tylko jedną z wielu ras, jakie można tu spotkać. Gra powstała na Unreal Engine 4, więc pod względem technicznym trzyma poziom.

Jeśli chodzi o mechanikę, najbliżej jej do Eye of the Beholder czy Ishara. Natomiast estetykę zostawię już ocenie graczy – jestem ciekaw, z czym będzie im się kojarzyć. Mniej zagadek, więcej walki - stąd 'Action' przed Dungeon Crawler.

Jako ciekawostkę dodam, że gra fabularnie wpisuje się w kanon uniwersum Paradigm Worlds (moda, którego Gry-Online również hostuje – dzięki i na zdrowie 🙂). To uniwersum cały czas się rozrasta, nie tylko o kolejne mody, ale – jak w tym przypadku – także o pełnoprawne gry.

Gra jest całkowicie darmowa. Pełną wersję można pobrać z ModDB. Linku nie wrzucam, bo zupełnie przypadkiem się składa, że jestem odpowiedzialny za obydwa tytuły. Vritniht: Tentacloid Conspiracy raczej nietrudno wygooglać.

Jeśli pan Patryk albo Redakcja byliby zainteresowani szczegółami, to macie do mnie kontakt.
Nie narzucam się, ale się polecam. 🙂

PS. Kiedy ukazał się Wasz artykuł, gra nie była jeszcze wydana, więc to świeżynka. Jest częścią Paradigm Playgrounds 2026, takiego małego festiwalu gier. W jego ramach 5, 12, 19 i 26 lipca publikuję kolejne projekty lub nowości. Także jeśli zamiast surrealnego horroru pomiędzy Cronenbergiem a Lovecraftem (Vritniht) ktoś woli klasyki fantasy, to jeszcze coś się dla Was znajdzie na festiwalu PP'26.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl