Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do gry: Graveyard Keeper 2

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
28.09.2026 07:25
Gimemoa
1
odpowiedz
Gimemoa
22
Konsul

Jedynkę lata temu próbowałem grać, ale mnie znudziła. Teraz obejrzałem gameplay dwójeczki przed premierą i kupiłem na premierę (wersja PS5). I mnie wciągnęło mocno, człowiek jednak przez lata się zmienił 😉 Ogólnie powiem tak - wszystko oceniam bardzo pozytywnie, poza dwiema mocnymi wadami (przynajmniej według mnie) i pierdołą:
1. Czasem słaba czytelność tego co i gdzie masz zrobić. Przykład - dostałem od astrologa hipnotyzer, musiałem go naładować wiarą w wieży (dokładnie tak było w dialogu i opisie misji) w swojej siedzibie. Łażę jak ten debil wszędzie, sprawdzam. Okazało się, że musi to być konkretne stanowisko. Tak samo myślałem dlaczego nie mogę wskrzeszać zombie, a okazało się że musiałem właśnie z tym hipnotyzerem zrobić zadanie, aby zwiększyć ich maksymalną liczbę.
2. Przydałoby się by gra bardziej wyjaśniała działanie niektórych mechanizmów. Z jednej strony niby przyjemnie odkrywać to samemu, ale z drugiej to np. taka stacja zombie, którą postawiłem, a zombiak w niej siedział i nic nie robił. Okazało się potem, że nosi on materiały z i do skrzynek od pracujących przy stanowiskach zombie. Aż się boję co dalej, szczególnie że pomału dochodzę do produkcji taśmociągów i tym podobnych rzeczy.
3. Po jakiejś chwili grania w grę psuje się wyświetlanie pasków postępu nad stanowiskami - część kwadracików znika lub nie widać ich w ogóle. Taki drobny błąd wizualny nie mający jednak wpływu na nic więcej.

A tak poza tym to kierowałbym się ku ocenie na ten moment 8.5 lub 9 na 10.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl