Ale kretynizm, ludzie płaczą bo stracili prace przez AI, tylko to bardzo ciekawe zjawisko i jakos utalentowani graficy, którzy potrafią wykonać swoją pracę rzetelnie, to dalej maja swoją pracę i nikt nie zamierzam ich zwalniać.
Ciekawym przykładem jest to, ze na fiverrze jest mnóstwo pseudo artystów, którzy za jeden obrazek wołają 250 euro a przykładowe obrazy sa poniżej średniej. Wspieram i bede wspierać solo devów, którzy korzystają w pracy nad gra z AI bo jest to tansze i nie rzadko z lepszym efektem.
Duże studia tak samo robią i w ogole nie przejmują sie krytyka debili bo AI to czy tamto.
Obudzą sie z ręką w nocniku i bedzie jeszcze większy płacz jak sie nie dostosują.
Jestem jak najbardziej za. Przynajmniej niech pojawi się tag "ai" aby można by było go sobie odznaczyć.
Ludziom się w głowach perdzieIi. Czyli teraz nieważne jaka gra, ale jak będzie miała EJ AJ to już jest do bani i w nią grać nie będą? Nie te EJ AJ Slop oczywiście nie są dobrą rzeczą, ale są rzeczy w których AI może być użyte np. w tworzeniu gier i jeśli przez to będą lepsze i powstawać szybciej to niech je wykorzystują. To wygląda tak jakby dla nich wszystko co było stworzone przy pomocy AI to było czymś złym i w ogóle było złe.
Poza tym skoro są filtry do +18 czy chcą wprowadzić do AI to tak naprawdę powinno to być do wszystkich kategorii gier. Jeśli mnie nie interesują gry sportowe to też powinienem móc je ukryć to samo z wszystkimi innymi kategoriami.
NormalniUżytkownicy:
Pora się obudzić moi drodzy. Coraz więcej artykułów, coraz więcej wygenerowanego slopu i coraz więcej "opiniotwórczych" bzdur powtarzanych w kółko i wszędzie. Jeśli nie nauczysz się albo/i nie podejmiesz wysiłku krytycznego myślenia teraz, prędzej czy później obudzisz się zazdroszcząc innym niewolnikom mózgu bo z twojego własnego nie zostanie nic...
Każdy deb*zm który dasz sobie wcisnąć, coraz bardziej oddala cię od możliwości myślenia.
Ja z kolei wyobrażam sobie, jak ciekawie by było, gdyby boty, NPCty i komputerowi przeciwnicy w grach byli właśnie sterowani przez AI, zamiast przez z góry ustalony, "sztywny" algorytm, co ma miejsce obecnie do tej pory. To samo z generowaniem światów i poziomów w grach. Oczywiście AI mogłoby mieć pewne ustalone wytyczne granice, ale poza tym mogliby się zachowywać swobodnie i podejmować własne decyzje, uczyć się na błędach itp. Granie z takim NPC'tem byłoby ciekawym doświadczeniem. Można by było prowadzić z nimi swobodną interakcję i akcje, przeciwnicy mogliby się stać ciekawszym i większym wyzwaniem i w ogóle doświadczenie z takimi mogłoby być bardziej podobne do doświadczeń z żywymi graczami, zwłaszcza w takich grach, jak np. Minecraft, Skyrim czy No Man's Sky.
Jako osoba z branży gier powiem tak, dopuki jest Ai naprawiane do naprawiania gry (optymalizacja, bugi itp. w małym studio indie lub AA) to jest to jak najbardziej ok, jest to najtrudniejszy proces podczas produkcji. Ale jak widzę gry z generowanym dźwiękiem, muzyką, grafiką lub nawet scenariuszem to jest już wtopa i generalnie co najmniej 4 grupy zawodowe tracą na tym.
Jak są tacy hop z AI to niech ceny gier obniżą w końcu AI nie musi dostawać wypłaty jedynie co to penwie jakaś śmiesznie niska subskrypcja a podejżewam że mocno obcina czas potrzebny na stwożenie gry po za tym patrząc na bl4 który chyba został głównie przez ludzi. Nwm ile A ma ta gra w sobie ale działa jak gówno a kosztowała 300 ziko więc jeśli tak wygląda branża gier że pół to chłam a 2 pół to chłam z dodatkiem ai to żenada.
Już niedługo. Jeżeli robiłeś grę za pomocą silnika, a nie pisałeś ja w notatniku to będą to oznacza i hejtować. "Bo program ci pomógł..."
Nowa fobia. Biorę popkorn i oglądam tą szopkę :D
Nawet jak się pojawi tag AI to i tak znajdą się tacy co nie zaznaczą, a jak Steam automatycznie przydzieli np. na podstawie recenzji to znajdą sposób mówiąc, że modele i grafikę otrzymał od kolegi itp. albo użyją botów żeby pisali co innego. Może też pójść w drugą stronę i jedna z gier może mieć źle tag przypisany a następnie sprzedaż gier będzie praktycznie zerowa.